HD kamere za večnost Indeksa

0
Radio-televizija Srbije snimaće koncert Indeksa u najnovijoj HD tehnologiji
foto: promo
foto: promo

Prva velika jugoslovenska rok grupa Indeksi održaće koncert Da sam ja netko u subotu trećeg oktobra u Sava centru. Radio-televizija Srbije će koncert snimati u najnovijoj HD tehnologiji u formatu 16:9, sa osam kamera visoke rezolucije, od kojih je jedna na kranu. Ton će se snimati višekanalno, a postprodukcijski obrađen biće vraćen na gotovu sliku. Kvalitet ove tehnologije trenutno je na najvišem nivou u Evropi. PGP RTS planira da ovaj snimak uvrsti u svoja DVD izdanja. Članovi ove legendarne grupe čiji je zajednički staž u Indeksima čak 83 godine, samo za ovu priliku dolaze iz Amerike, Izraela, Slovenije, Nemačke, Hrvatske, BIH i Srbije kako bi nastupili pred beogradskom publikom. Stihovi pesama Jutro će promijeniti sve, Plima ili Bacila je sve niz rijeku imaće svoje upečatljive verzije koje će izvoditi originalni članovi: Kornelije Kovač, Peco Petej, Fadil Redžić, Ranko Rihtman, Nenad Jurin, Sinan Alimanović i Miroslav Šaranović. Originalnim članovima Indeksa pridružiće se i talentovani solo gitarista Vernes Ljuštaku.

Neprocenjivo talentovanog i univerzalno omiljenog pevača Davorina Popovića na velikom beogradskom koncertu Indeksa kroz pesmu pozdraviće njegovi prijatelji i pevači: Massimo, Aki Rahimovski, Nina Badrić, Ogi Radivojević, Kaliopi, Bisera Velentalić, Dado Topić, Goran Karan, Aleksandra Radović, Đulijano, Irina Kapetanović, Sead Memić Vajta, Tijana Dapčević i Zoran Predin.

Jugoslovenske Dorse kako su neki nazivali ovaj legendarni bend, 1962. godine u Sarajevu osnovala je grupa studenata što ujedno objašnjava naziv grupe. Zanimljivo je da Indeksi višedecenijsku karijeru započinju upravo u Beogradu gde na prvoj gitarijadi 1964. godine osvajaju snimanje prvog singla.

makonda-tracker