Veliki uspeh TELETONA RTS-a : 32.000 poziva i više od pola miliona evra od donacija kompanija

0
Radio-televizija Srbije je uz podršku Ministarstva kulture i informisanja Vlade Republike Srbije , organizovala u nedelju 25. maja nacionalnu dobrotvornu akciju Teleton - za poplavljenu Srbiju

Cilj akcije je bio prikupljanje humanitarne pomoći žrtvama poplava u Srbiji.

Tokom tri sata programa, ostvareno je više od 32.000 poziva humanitarnog telefonskog broja a sa građanima Srbije iz TV studija RTS-a u Košutnjaku razgovaralo je više od 100 uglednih ličnosti i z Srbije i sveta.

Kroz donacije kompanija je prikupljeno 550.000 evra a tek kada se obave neophodne tehničke provere i finansijski obračun svih upućenih i realizovanih telefonskih poziva, biće poznat i tačan iznos sredstava koji su građani Srbije donirali pozivanjem humanitarnog telefonskog broja tokom trosatnog TELETONA RTS-a.

Akcija Javnog medijskog servisa Srbije Teleton se nastavlja : Broj 0905 700 700 aktivan je za prikupljanje pomoći još 24 sata, do utorka,27.5. u ponoć.

Donacije za RTS Teleton - za poplavljenu Srbiju, na dinarske i devizne račune Vlade Republike Srbije, namenski otvorene za humanitarnu pomoć stanovništvu u poplavljenim područjima uplatili su Rajfajzen banka 100.000 evra (jedanaest i po miliona dinara), Sosijete ženeral banka 10 miliona dinara, Grand produkcija 100.000 evra, Lepa Brena i Boba Živojinović donirali su 100.000 evra, koliko su uplatili i Saša i Suzana Popović, DIS milion dinara, UNIQA milion dinara i mnogi drugi.Aleksandar Diklić, autor serijala Beograd, večiti grad donirao je sa ćerkicom 100.000 dinara.

Internet adrese sa više detalja o tome kako je moguće uputiti pomoć poplavljenim područjima su www.humanitarnapomoc.gov.rs i www.floodrelief.gov.rs.

Brojeve računa koje je otvorila Vlada Republike Srbije za pomoć ugroženima u katastrofalnim poplavama možete naći na adresi www.srbija.gov.rs/pages/article.php?id=210154.

Javni medijski servis Radio -televizija Srbije zahvaljuje svima koji su se, u skladu sa mogućnostima, uključili u ovu dobrotvorni inicijativu TELETON- za poplavljenu Srbiju.

Podsećamo: Akcija Javnog medijskog servisa Srbije Teleton- za poplavljenu Srbiju se nastavlja- Broj 0905 700 700 aktivan je za prikupljanje pomoći još 48 sati, do utorka u ponoć.

makonda-tracker