Vasilisa i Nevena Božović predstavljaju muzičku baštinu Kosova i Metohije

2
Emisija Šljivik koja će biti emitovana dan uoči Uskrsa, 19. aprila od 17:25h na Prvom programu RTS-a, predstaviće muzičku baštinu Kosova i Metohije.

Uoči Vaskrsa, emisija Šljivik vodi nas na još jedno muzičko putovanje do naših izvora, ovog puta na Kosovo i Metohiju.

Na glavnoj sceni Šljivika čućemo najuspešnije takmičare sa ovih prostora koji su se na audiciju održanoj na jugu Kosova i Metohije, u Štrpcu, izborili za učešće u ovogodišnjem serijalu.



Voditeljski par – Jelena Jovičić i Aleksandar Srećković Kubura uostiće i dve dame, izvrsne pevačice koje vode poreklo sa ovih prostora – Brankicu Vasić Vasilisu i Nevenu Božović. One će u pratnji Narodnog orkestra pod upravom Vlade Panovića izvesti dve prelepe kosovske pesme.



U takmičarskom delu emisije biće vrlo uzbudljivo. U prvoj kategoriji Izvorne pevačke grupe susreću se muška pevačka grupa iz Velike Hoče i ženska pevačka grupa KUD-a Cvjetko Grbić iz Štrpca. U drugoj takmičarskoj kategoriji slušaćemo kaval i frulu. Za prolaz u četvrtfinale boriće se kavalista Božidar Stanišić iz Gotovuše i frulaš Nikola Mitić iz Raniluga.



U kategoriji Vokalni solisti uz Narodni orkestar RTS-a nastupaju Slavica Redžić iz Štrpca i Zdravko Zdravković iz Prilužja. Igračke grupe KUD-a Radomir Popović iz Kosovske Kamenice i KUD-a Branko Medenica iz Kosova Polja u prelepim nošnjama dostojanstveno će predstaviti igre i običaje sa Kosova i Metohije.

U ovom Šljiviku saznaćemo ko su poslednji četvrtfinalisti ovogodišnjeg Šljivika. Slede četiri četvrtfinalne emisije, dve polufinalne i finalna emisija, koja će se u direktnom prenosu emitovati na Prvom programu RTS-a u subotu 7. juna u 17:25h, kada će gledaoci biti u prilici da glasaju putem SMS poruka za finaliste i dodele im Nagradu publike.

makonda-tracker