Berlinale 2014: Sve o najvećem filmskom festivalu u jednoj emisiji

0
Emisija Berlinale 2014. baviće se najrazličitijim pitanjima koja se tiču 64. Berlinskog festivala i filmova koji su u okviru njega predstavljeni
Sandra Perović i Vigo Mortensen, foto RTS
Sandra Perović i Vigo Mortensen, foto RTS

Najveći filmski festival na svetu, Berlinale, zatvoren je, filmovi predstavljeni i nagrade podeljene.

Za sve ljubitelje filma, emisija Berlinale 2014. ponudiće informacije o najrazličitijim, važnim pitanjima, kada je reč o filmovima predstavljenim na ovom festivalu.

Za početak, Berlinale 2014. otkriće kompletan spisak umetničkih, angažovanih i bioskopskih filmova koji se mogu pogledati u ovoj godini i razloge zbog kojih je ovaj festival bio okrenut mračnoj nemačkoj prošlosti.

Emisija će se osvrnuti i na trijumf azijskih i nezavisnih filmova na ovogodišnjem berlinskom festivalu, odnosno na to da li je njihov uspeh opravdan.

Gledaoci emisije o festivalu Berlinale 2014. moći će, između ostalog, da pronađu informacije o tome zašto se holivudskoj zvezdi Vigu Mortensenu dodeljuju uloge negativaca, u kom filmu je briljirao Hjugo Viving i šta mu je ostalo u sećanju sa Beogradskog festa, kao i ko je sve od srpskih glumaca na trgu Marlen Ditrih prošetao crvenim tepihom.

Berlinale 2014. vodi gledaoce i kroz dokumentarne i biografske filmove, gde možete saznati istine o muzičaru Niku Kejvu, modnoj ikoni Iv Sen Loranu i Sezaru Čavezu, poznatom borcu za ljudska prava.

Takođe, možete saznati na koji način su Lars Fon Trir i njegova ekipa glumaca predstavili kontroverzni film Nimfomanka.

U autorskoj emisiji Sandre Perović, koja će biti emitovana 24. 2. u 20 časova na drugom kanalu RTS-a, saznajte zbog čega je 64. Berlinski festival bio filmska planeta bez granica.

makonda-tracker