Premijera prve epizode serije Odumiranje

0
Redakcija dramskog i domaćeg serijskog programa RTS-a, kao svoju prvu premijernu igranu TV seriju u 2014. godini, predstavlja delo Odumiranje, koje je napisao mladi scenarista i dramski pisac Dušan Spasojević, a u režiji takođe mladog autora Miloša Pušića.

Scenarista, Dušan Spasojević, je već dobro poznat domaćoj publici jer je prema njegovom tekstu Zverinjak, u produkciji RTS-a, snimljen istoimeni dvodelni TV film u režiji Marka Novakovića, koji je premijerno prikazan u januaru 2013. godine uz rekordnu gledanost u danima prikazivanja i odličan prijem TV auditorijuma. Seriju Odumiranje je, za RTS, realizovala izvršna produkcija Hit and Run Production iz Beograda.



Posle nekoliko mučnih godina života u Beogradu, Janko se vraća u svoje zabito i, ljudima opustelo, planinsko selo sa namerom da proda zemlju i ode u Švajcarsku, verujući da će se tako izbaviti nevolja i konačno izboriti za svoje mesto pod suncem.

Njegova usamljena majka Milica koja već dugo živi u nadi da će se Janko vratiti, dovesti ženu i osnovati porodicu, ne samo da će se njegovoj nameri usprotiviti, nego će i učiniti sve da njen sin od te namere odustane.


 

Pomaže joj Strahinja, zanesenjak, ali i čovek prepun snage i volje za životom, koji je posle tragične smrti sina zatvorio seosku kafanu, čija se kćerka od tada propila, a žena, kao po kazni, prestala da govori.

I pored toga što će Milica, snagom majčinske ljubavi, ubeđivati Janka da ostane i pokuša da živi na svojoj zemlji i od svoje zemlje, i pored Strahinjine ponude da zajedno otvore kafanu a zaradu podele, Janko neće odustati od svog plana. Spreman je da učini sve – čak i da proda očev grob.

Uloge tumače: Branislav Trifunović, Boris Isaković, Dara Džokić, Jasna Đuričić, Milica Janevska, Emir Hadžihafizbegović...

makonda-tracker