Tv lica...kao sav normalan svet sa grupom Smak

0
Emisija će biti na programu u subotu, 12. oktobra od 15.10h na Prvom program RTS-a.
grupa Smak, foto: Promo
grupa Smak, foto: Promo

Novi ciklus emisija Tv lica…kao sav normalan svet počinje intervjuom sa članovima legendarne grupe Smak. Poznati upravo po tome što su se retko odazivali pozivima medijima i danas retko pristaju na slikanje. Nova faza u njihovoj karijeri nastupila je posle koncerta u prepunoj Areni, a ovaj  razgovor je snimljen delom na koncertu u Kragujevcu i dan posle njega. Tada su Smakovci ekipu emisije dočekali na vratima Doma omladine u kome su počeli karijeru i na mestu gde su probali prisetili su se kako je sve izgledalo tada.

Govorili su o tome da je Kepa dobio bubnjeve uz uslov da upiše kamenorezačku školu, da se od Zorana očekivalo da nastavi očevim stopama, da je Boris uvek radio po svome, a da su Točka tada zvali Točkic jer je bio najmladji u porodici i da su sva očekivanja roditelja ostavili po strani i postali ono sto su želeli-muzičari.

Na pitanje kako to da današnji klinci znaju i vole njihove pesme govorili su o muzici danas, o tehnu i zvuku čekića i nakovnja, o tome kako je Točak bacio jedan bezvezni cd  sa ,,bljak,, muzikom koji je slušala njegova ćerka, tada tinejdzerka i kakav je osećaj danas kada uče, vezbaju,pa čak i nastupaju sa svojom decom.

Autor emisije je Tanja Peternek Aleksić.

makonda-tracker