Timoti Džon Bajford: 40 godina od snimanja serija Neven i Poletarac

0
U Galeriji RTS-a održan je skup u čast Timotija Džona Bajforda, reditelja televizijskih serija Neven i Poletarac, uz koje su rasle mnoge generacije.
Timoti Džon Brajford, RTS promo foto
Timoti Džon Brajford, RTS promo foto

Direktan povod obeležavanja jubileja 40 godina od početka snimanja serije Neven baš danas jeste zapravo snimanje poslednjih kadrova dokumentarnog filma o Timotiju Džonu Bajfordu u zajedničkoj produkciji RTS-a i Studija B. Prema rečima autora Velje Pavlovića, premijera ovog filma biće za 40 dana.

U prisustvu brojnih prijatelja, učesnika serije Neven i dragih gostiju Timotija Bajforda i RTS-a, o ogromnom životnom i stvaralačkom delu Britanca u Beogradu govorili su Njegova ekselencija ambasador Velike Britanije Majkl Davenport, generalni direktor RTS-a Aleksandar Tijanić, generalni direktor Studija B Aleksandar Timofejev i sam Timoti Bajford.

- Hvala svima, hvala RTS-u i hvala Studiju B što snimaju film o meni, da i sam vidim ko je Timoti Džon Bajford. Današnji dan je za mene poseban jer pored brojnih privatnih događaja, baš na današnji dan smo počeli snimanje serije, mislim da je to bilo pre 40 godina - rekao je Timoti Džon Bajford ovom prilikom.

Aleksandar Tijanić, generalni direktor RTS-a napomenuo je da bi voleo da danas ima saradnike poput Ljudmile Mile Bajford i Timotija Džona Bajforda.

- Iznenađuje me duh modernog u starim kadrovima Nevena, koje smo imali priliku da vidimo. Hvala Timotiju i njegovom timu na svemu što je uradio za srpsku kulturu - rekao je Aleksandar Tijanić.

Predsednik UO RTS-a, dr. Slobodan Marković je ovom prilikom uručio Timotiju Bajfordu prigodan poklon RTS-a, Sabrana dela Vilijema Šekspira u izdanju Zavoda za udžbenike.

 

makonda-tracker