TV lica... kao sav normalan svet sa Mustafom Nadarevićem

0
Drugi deo razgovora sa Mustafom Nadarevićem, snimljen u Madridu, na programu će biti u subotu 24. novembra od 15h na Prvom programu RTS-a.
Mustafa Nadarević, foto: Promo
Mustafa Nadarević, foto: Promo

 

Drugi deo razgovora sa Mustafom Nadarevićem snimljen je u Madridu i počinje prelistavanjem španskih novina koje su donele odličan prikaz njegove nove uloge prikazane veče pre toga na festivalu u Valjadolidu. U ambijentu starog dela Madrida, ispred palate i u parku, popularni glumac se prisećao sjajne saradnje sa Kusturicom, Markovićem, Paskaljevićem, ali i lošim iskustvima sa rediteljima koji vole da odglume scenu glumcu, o ulogama koje odbija, ali i o nepravdi da se članovi ekipe koji ginu na snimanju retko spominju, a to su pravi zaljubljenici u film.

Kroz ovaj intervju Nadarević se zahvalio svim članovima ekipe filma Kad svane dan koji su posle scena snimljenih na Sajmištu na velikoj hladnoći, pritrčavali da ga ogrnu i brinu o njemu. Biće reči i o jednoj od najtežih situacija privatno koja je pratila snimanje, o tumačenju lika kao begu od stvarnosti, o načinu na koji je odrastao i zemlji koje više nema, o stidu kada se gleda na platnu, ali i sreći što radi posao koji voli.

Autor i voditelj emisije je Tanja Peternek Aleksić.

makonda-tracker