Vinogradi Nemca Markusa Molitora su na padinama pod uglom od 50 i 60 stepeni. To su najstrmiji vinogradi na svetu.
Takve litice možete osvojiti samo planinarskom opremom. Ali, jednom davno, pre 2000 godina na stenama je rodilo grožđe koje je bilo tako ukusno i slatko da je kasnije dalo i najbolji rizling na svetu.
Markus Molitor prinuđen je da svoje vinograde obrađuje ručno i da za svaki hektar potroši oko 2000 sati rada godišnje. Ali zato može da kaže da je njegovo vino 100 odsto, sasvim prirodno.
- Sve što rade u vinogardu rade tako što se potpomažu alpinističkim užetom i sajlama, ljudi bukvalno vise nad ponorom i tako beru grožđe - rekao je Jovan Memedović, autor emisije Sasvim prirodno.
Markus Molitor se savršeno uklopio u ideju emisije Sasvim prirodno, prvo po čistoj organskoj proizvodnji vina, a drugo i sam je skroman i prirodan, uprkos bogatstvu koje je stekao kao napoznatiji prozvođač rizlinga na svetu.
Sve zajedno pun pogodak za još jednu epizodu serijala Sasvim prirodno.