Novi TV serijal Moj Lični Pečat ove jeseni na RTS-u

0
U prvoj epizodi koja je na programu u ponedeljak 8. oktobra od 16:55 časova na Prvom program RTS-a, kompozitor Kornelije Kovač će pričati o svojoj legendarnoj kompoziciji Etida i tekstu, za njega lično, veoma značajne pesme.
Kornelije Kovač
Kornelije Kovač

Moj Lični Pečat je nova, savremena televizijska forma koja u svega pet minuta strastveno, emotivno i direktno predstavlja dvadeset i pet ličnosti sa domaće kulturne scene, prepoznatljve po izvanrednim stvaralačkim i životnim karijerama.

Svako od njih u emisiji efektno priča kratku priču o momentima koji su presudno uticali na njihove karijere i menjali im živote.

- Početna ideja koja me je pokrenula da napravim ovu emisiju je bila večita dilema svakog odgovornog medijskog radnika sadržana u pitanju: Kako treba da izgleda i kakve poruke treba da šalje emisija koja će uspeti pozitivno da utiče na gledaoce? Kako da motivišem, podignem i promenim čoveka koji gleda moju emisiju? Rešenje je bilo jednostavno. Pozvali smo uspešne, realizovane i hrabre ljude iz sveta kulture i socijalnih nauka da nam ispričaju priče o trenutcima koji su ih prelomili i otvorili put ka prepoznavanju sopstvene originalnosti. Opredelio sam se za kratku, modernu formu koja prati vreme u kojem živimo i tokove savremene televizije. Dramski tok i kratka, krajnje lična, emotivna priča svakog sagovornika je najveća vrlina uspešno snimnjenog prvog dela serijala Moj Lični Pečat - rekao je o emisiji autor i reditelj Gregor Zupanc.

Serijal od prvih 25 epizoda (od planiranih 250) premijerno će se prikazivati ponedeljkom, sredom i petkom od 16:55 sati, na Prvom programu RTS.

makonda-tracker