Prvenstvo Evrope u fudbalu 2012 od sutra na kanalima RTS i RTS HD

0
Gledaoci Javnog medijskog servisa i RTS HD imaće priliku da od 8. juna uživaju u prenosima ukupno 31 utakmice Evropskog fudbalskog prvenstva u Poljskoj i Ukrajini.

Radio televizija Srbije ekskluzivno prenosi utakmice sa Evropskog fudbalskog prvenstva u Poljskoj i Ukrajini koje počinje u petak 8. juna. Gledaoci Javnog medijskog servisa i HD RTS imaće priliku da u direktnim prenosima vide ukupno 31 meč. Specijalne emisije pod nazivom Mazurka doprineće posebnoj atmosferi uoči, tokom i posle susreta u kojima će ljubitelji fudbala moći da iz ugla domaćih stručnjaka čuju komentare i naravno saznaju zanimljivosti sa predstojećeg šampionata.

Svečanim otvaranjem Prvenstva Evrope u petak 8. juna na Drugom programu RTS-a u 17: 40h počinje fudbalska groznica ovog leta. Odmah posle ceremonije otvaranja gledaoci RTS 2 gledaće prenos utakmice Poljska-Grčka, a od 20:05h na Prvom programu slede nova uzbuđenja. Specijalna emisija Mazurka uvod je u prenos druge utakmice na šampionatu Rusija-Češka, od 20:35h. Reprize oba meča su na Prvom programu posle ponoći.     

Aleksandar Stojanović, Vladimir Mijaljević i Predrag Strajnić komentori su pomenutih utakmica narednih dana. Predrag Strajnić će uz Slobodana Šarenca i voditi emisiju pod nazivom Mazurka koja će, danima kada se na šampionatu igraju utakmice, biti emitovana od 20:05h na Prvom programu RTS-a.

Najzanimljiviji detalji iz mečeva, priče iz istorije evropskih prvenstava, predstavljanje gradova domaćina i selekcija učesnika, prilozi o svemu onom što donosi najveća smotra fudbala na starom kontinentu očekuju vas u ovoj emisiji. U prvih nedelju dana specijalni izveštač RTS-a iz Lavova je koleginica Ana Emić koja će gledaocima prenositi sve što se bude događalo oko, u vezi i povodom šampionata u ovom gradu.

Gledaoci će takođe imati priliku da vide i čuju i komentare specijalnih gostiju poput Vladimira Vermezovića, Roberta Prosinečkog, Mateje Kežmana, Mitra Mrkele, Marka Nikolića, Srdjana Vasiljevića, Zorana Milinkovića i još mnogih drugih ljudi cenjenih u svetu fudbala.

 

makonda-tracker