Prenos Eurosong 2012 na programu RTS-a

2
Prenos polufinalnih takmičenja 57. Pesme Evrovizije u Bakuu 22. i 24. maja biće na Prvom programu RTS-a, Satelitskom, Digital i na Test HD RTS od 21 čas. Finalno veče biće odžano 26. maja.

Posle višemesečnih priprema za najlepšu pesmu Evrope, delegacije 42 zemlje počele su da pristižu u prestonicu Azerbejdžana, Baku. Polufinalne večeri i borbe za plasman u finale zakazane su za 22. i 24. Maj. Prve večeri na programu će biti 18 pesama koje stižu iz Crne Gore, Islanda, Letonije, Grčke, Albanije, Rumunije, Švajcarske, Belgije, Finske, Izraela, San Marina, Kipra, Danske, Rusije, Mađarske, Austrije, Moldavije i Irske.

U četvrtak 24. maja u okviru druge polufinalne večeri, pod rednim brojem 1 takmičiće se predstavnik Srbije, Željko Joksimović i Ad Hok orkestar sa pesmom Nije ljubav stvar. Posle Joksimovića iste večeri na sceni Kristalne dvorane u Bakuu predstaviće se Makedonija, Holandija, Malta, Belorusija, Portugalija, Ukrajina, Bugarska, Slovenija, Hrvatska, Švedska, Gruzija, Turska, Estonija, Slovačka, Norveška, Bosna i Hercegovina i Litvanija.

Samo sedam najboljih iz obe grupe naći će se u finalu 26. maja, zajedno sa direktnim finalistima, Velikom Britanijom, Francuskom, Nemačkom, Italijom i Španijom, kao i domaćinom Azerbejdžanom, koji takođe po pravilima ima direktan plasman u završnicu takmičenja.

makonda-tracker