Nova emisija na TV Prva: Guerilla Eco Show - Recycle bin

1
TV serijal koji realizuju Goran Redžepi i Eco Green Team usmeren je ka mladim ljudima, a kreće 17. marta.

Emisija ima zadatak da putem edukativnog, zabavno-muzičkog sadržaja ukaže na značaj zaštite čovekove sredine i uticaj reciklaže u očuvanju naše planete i života u njoj. Reč je o serijalu od 13  tematski podeljenih epizoda namenjenih mladima koje promovišu ideju o zaštiti čovekove okoline.

Odgovorne kompanije kojima je zaštita životne sredine deo svakodnevnog poslovanja ovaj projekat prepoznale su kao sjajnu priliku da na kreativan način probudi ekološku svest mladih. U epizodama ovog serijala navedeni su praktični primeri koji se primenjuju u kompanijama u želji da podstaknu gledaoce da razmišljaju o sopstvenom uticaju na okolinu u kojoj žive.

Gosti u serijalu biće stručnjaci i kompanije iz oblasti reciklaže i ekologije koji će govoriti o postupcima očuvanja čovekove sredine,sakupljanju i odvajanju reciklažnih sirovina. U emisiji će takođe biti reči o značaju obnovljivih izvora energije, održivom razvoju, ali i o konkretnim savetima građana na temu ličnog doprinosa kao ključnog faktora u sprečavanju daljeg zagadjenja životne sredine. Generalni pokrovitelj emisija je Fond za zaštitu životne sredine Republike Srbije i društveno odgovorne kompanije koje posluju u Srbiji.

U seriijalu će velikim delom biti zastupljeno učesće naših najboljih rokenrol bendova. Kroz razgovore sa njima gledaoci će se upoznati kako najpopularniji muzičari  razmisljaju i koji su njihovi stavovi po pitanju ekologije, životne sredine i pojma reciklaže koja se primenjuje i u muzičkoj industriji. U emisiji će gostovati i Električni Orgazam, Disciplina Kitschme, Rambo Amadeus, Orthodox Celts, Svi na pod, Darkwood dub, KKN, E-Play kao i mnogi drugi.

Od 17. marta 2012.gledaoci će moći ovaj serijal da pogledaju u Srbiji na TV Prva kao i na internet sajtu www.recyclebin.rs

makonda-tracker