Vojna akademija: Sve je spremno za početak emitovanja na RTS-u

0
U Centralnom Domu vojske, juče je održana konferencija za medije, povodom početka prikazivanja serije Vojna akademija, od 28. januara na prvom programu RTS-a u 20 časova.

Na konferenicji su govorili ministar odbrane republike Srbije Dragan Šutanovac, producent serije Nebojša Nele Garić, reditelj serije Dejan Zečević, predstavnici produkcijske kuće NIRA PRO i Vojne akademije, glavni i odgovorni urednik kulturno-obrazovnog programa RTS-a, kao i glumci i glumice iz serije.

Scenario serije, koja je snimana pod pokroviteljstvom i uz pomoć Ministarstva odbrane Srbije, Vojne akademije i svih njenih pripadnika,  zasnovan je na istinitim pričama. U 16 jednočasovnih epizoda, prikazani su život i rad u toj ustanovi kao i prednosti i teškoće školovanja kadeta koji će jednog dana postati oficiri Vojske Srbije.

U snimanju Vojne akademije, koje je trajalo 130 dana, učestvovalo je više od 135 glumaca, 700 statista i preko dve 2000 vojnika, kadeta i oficira. Serija je snimana u objektima Vojne akademije na Banjici, na Vojnomedicinskoj akademiji, u kasarnama Živojin Mišić u Valjevu i  Milan Tepić u Jakovu, na poligonu Pasuljanske livade i na batajničkom aerodromu, kao i na civilnim lokacijama u Beogradu i okolini.

Scenario je napisao Gordan Mihić, režiju potpisuje Dejan Zečević, a glavne uloge igraju Radovan Vujović, Nikola Rakočević, Ivan Mihailović, Branko Janković, Bojan Perić, Tijana Pečenčić, Dragana Dabović, Tamara Dragičević, Anja Stanić, Jelisaveta Orašanin, Iskra Brajović, Ljubomir Bandović, Nebojša Milovanović, Miloš Timotijević, Branislav Lečić, Vojislav Brajović, Ivana Mihić, Dara Džokić, Feđa Stojanović, Predrag Smiljković, Olga Odanović, Haris Burina, Mladen Nelević, Mira Banjac, Vlasta Velisavljević, Sonja Damnjanović, Tanja Pjevac, Nina Grahovac, Goran Radaković, Nebojša Glogovac, Nevena Ristić i drugi. 

makonda-tracker