Sutra finale emisije Šljivik

0
Ko su nosioci prestižne titule čuvar narodne baštine odlučiće isključivo gledaoci slanjem SMS glasova tokom velikog finala jedinstvenog muzičkog serijala Šljivik u direktnom prenosu na RTS 1 u nedelju 15. januara od 16:55 časova

Posle tri meseca takmičenja i još toliko vremena provedenog na audicijama širom Srbije, obrazovno-muzički serijal koji za cilj ima negovanje bogate i jedinstvene muzičke i igračke tradicije naše zemlje stigao je do same završnice. U Šljiviku će se u nedelju 15. januara predstaviti najbolji polufinalisti u sve četiri kategorije, a samo gledaoci RTS-a slanjem SMS poruka, odlučiće kome će pripasti titula i prigodna statua čuvar narodne baštine.

U velikom finalu Šljivika specijalni gosti su dečiji hor RTS Kolibri, najbolji frulaš na svetu Bora Dugić, poznati izvođač narodne muzike Dobrivoje Topalović i nacionalni ansambl Kolo koji će biti zaduženi za dobru atmosferu i podršku takmičarima koje je do finala čekao dug i neizvestan put. Podršku učesnicima daće, kao i u svakoj do sada emisiji, i stalan stručni žiri u sastavu prof. dr Dimitrije Golemović, etnomuzikolog i Radojica Kuzmanović, direktor NA Kolo.

Voditelji emisije su Kristina Radenoković i Lazar Dubovac.

makonda-tracker