Počinje emitovanje TV serije Montevideo, Bog te video

1
TV serija Montevideo, Bog te video reditelja Dragana Bjelogrlića, rađena u produkciji firme Intermedia Network će početi da se prikazuje na RTS-u u periodu januar/februar 2012.

Već prvog dana Nove godine, premijerno na prvom programu RTS-a će biti emitovan film Montevideo , Bog te video koji je tokom 2011. godine u domaće  bioskope doveo preko pola miliona gledalaca.

Romanitičnu fudbalsku priču iz 1930. godine, čija je glavna tema formiranje državne reprezentacije i njen uspeh na Prvom svetskom prvenstvu u fudbalu u Montevideu, gledaoci će imati prilike da prate na malim ekranima u proširenoj verziji od 24 epizode u dve sezone.

U serijskoj verziji sage o fudbalskim junacima iz 1930. ćemo gledati mnoge scene kojih nema na filmu. U seriji se pojavljuju i novi glumci koje nismo gledali na filmu kao što su Tanja Bošković, Igor Đorđević, Milovan Filipović u ulozi Miloša Crnjanskog,  kao i specijalni gost Miroslav Ćiro Blažević. Dragan Petrović Pele, Branka Pujić, Marko Nikolić, Gordana Đurđević, Marko Živić, Bojan Dimitrijević ili mlade dame Mihaela Stamenković i Anja Alač jesu glumaci čije su uloge znatno proširene u igranoj seriji. 

Prve epizode TV serije nas upoznaju sa glavnim junacima i njihovim životima, kao i prilikama u Beogradu tridesetih godina XX veka, fudbalskim utakmicama u gradu, sukobima unutar fudbalske organizacije i pripremama za odlazak na Prvi Mondijal u glavni grad Urugvaja, Montevideo. Ostale epizode govore o putovanju u Montevideo i mnogim komičnim dogodovštinama sa ove velike avanture. Poslednje epizode svedoče o tri utakmice na Prvenstvu i osvajanju trećeg mesta naših reprezentativaca, kao i o njihovom trijumfalnom povratku u Beograd.

Glavne uloge u TV seriji Montevideo, Bog te video tumače: Miloš Biković, Petar Strugar, Danina Jeftić, Nina Janković, Predrag Vasić, Vojin Ćetković, Nebojša Ilić, Nikola Đuričko, Viktor Savić.

Film i igrana serija Montevideo, Bog te video su rađeni u produkciji firme Intermedia Network, režija je poverena Draganu Bjelogrliću, a scenario je pisao Srđan Dragojević uz asistenciju Ranka Božića. Scenario za film i TV seriju Montevideo, Bog te video je inspirisan knjigom našeg poznatog sportskog novinara Vladimira Stankovića u kojoj je on opisao istinite događaje u vezi sa učešćem naše reprezentacije na prvom Svetskom prvenstvu u glavnom gradu Urugvaja.

makonda-tracker