NOVA Epizoda majki i snajki

SAVETI ZLATA VREDNI: Raša takmičarkama otkrio svoje kulinarske TAJNE, pa podelio recept za najbolji PIRINAČ!

0

U novoj polufinalnoj epizodi kulinarskog takmičenja Majke i snaje, varjače po treći put ukrštaju članice porodice Kovačević

foto: kurir tv
foto: kurir tv

Domaćini popularnog kulinarskog takmičenja Majke i snajke, Seka Aleksić i Raša Vlačić, u novoj polufinalnoj epizodi po treći put su ugostili članice porodice Kovačević - snajku Anu i majku Veru.

 

Dame su ovog puta dobile zadatak da pripreme punjeni svinjski file u testu i sutlijaš.

 

Budući da su u polufinalu pravila stroža, Raša takmičarkama zadaje nešto komplikovanija jela, a kako su dame priznale, smatraju da će ipak uspeti da odgovore na zadatak.

 

- Jelo je jako lepo, zahtevno, ali mislim da ćemo uspeti da spremimo kako treba - rekla je majka Vera, a dame su se nakom nabavke namirnica bacile na pripremu jela.

1 / 9 Foto: kurir tv

Dok su takmičarke pripremale svoja jela, Raša je i ovog puta rešio da podeli zanimljive savete i kulinarske tajne koje su oduševile sve prisutne dame u studiju. Naime, nakon što je objasnio postupak pripreme punjenog svinjskog filea i sutlijaša, Raša je u razgovoru sa Sekom spomenuo pirinač kao prilog, a onda sa njom podelio najbolji način pripreme ovog priloga.

 

- Glavica luka, malo na maslinovo ulje da zamiriše, šolja pirinča i vrela voda u odnosu 1:3. Promešam, ostavim da se kuva i za 20-ak minuta je gotovo - rekao je Raša, a takmičarke i članice žirija su se složile da vole kada Raša sa njima podeli svoje kulinarske tajne.

 

- Rašini saveti nam znače jako puno - rekla je jedna od članica žirija.

 

Nakon što su dovršile svoja jela, takmičarke su ih servirale članicama žirija, od kojih su dobile ukupno 19 poena.

 

Na red je došao i Anin suprug i Verin sin Svetozar, koji je probao pripremljena jela, a zatim priznao da su veoma slična, ali je za nijansu bilo ukusnije ono koje je pripremila njegova majka.

 

Budući da ovog puta nije uspeo da pogodi koja dama je premila koje jelo, takmičarke nisu dobile još jedan dodatni bod, ali ni dnevnu nagradu od 10 hiljada dinara.

 

Takmičenje "Majke&snajke" osvojilo je gledaoce širom Srbije. Svakog radnog dana na Kurir televiziji od 20h jedna porodica se bori za dnevnu nagradu - vaučer od 10 hiljada dinara, dok se na kraju nedelje bira nedeljni pobednik koji osvaja nagradu od 100 hiljada dinara.


Porodica koja dođe do samog kraja takmičenja bori se za glavnu nagradu - porodičnu vikendicu na odabranoj lokaciji.

 

 

makonda-tracker