pre tri decenije

OVE TAJNE SA SNIMANJA SERIJE "BOLJI ŽIVOT" SIGURNO NISTE ZNALI: Žarko Laušević je trebalo da igra jednu od glavnih uloga

2

Iako je prošlo toliko godina, gledaoci vole da pogledaju iznova ovaj serijal, koji je okupljao porodicu.

foto: Printscreen/Rts
foto: Printscreen/Rts

Prva epizoda hit serije "Bolji život" emitovana je 6. januara 1987. godine. Nakon više od tri decenije publici je i dalje zanimljivo da pogleda ovaj serijal i čuje neke od anegdota sa snimanja, koje je trajalo četiri godine.

 

U prvom trenutku su scenario dobijali glumci koji su planirani za glavne uloge, ali se na kraju nisu pojavili u kadru.

 

Za vreme pisanja lika Aleksandra Saše Popadića, scenarista Siniša Pavić lik je pravio po glumcu Žarku Lauševiću kojem je poželeo da dodeli ovu ulogu.

 

"Žarka su želeli u ulozi Saše, međutim, termini snimanja serije preklopili su se sa njegovim obavezama, a on nije mogao da radi paralelno, na dva fronta. Laušević je imao 27 godina i bio je idealan da igra advokata i najstarije dete u porodici. Boris je tek nakon njegove odluke da vrati ulogu izabran kao najbolje rešenje" - ispričao je jednom prilikom Pavić.

 

Veliku popularnost u tom periodu imala je glumica Ena Begović, koja je snimala velike filmske role. Na čitanje je dobila ulogu Violete Popadić, međutim "zahvalila" se na ulozi i rekla da ne može da snima ovu seriju.

 

"Išla je iz projekta u projekat, a u "Boljem životu" sigurno nije mogla da glumi jer je imala obaveze u pozorištu. Igrala je te godine u predstavi "Skup" Marina Držića na Dubrovačkim letnim igrama, a pripremale smo zajedno predstavu "Grička veštica" po tekstu Marije Jurić Zagorke" - izjavila je svojevremeno Enina sestra, glumica Mia Begović.

 

Uloga je dodeljena Lidiji Vukićević koja je u tom trenutku završila sa snimanjem "Žikine dinastije", a lik Violete Popadić joj je obeležio karijeru.

 

Bolji život
foto: Printscreen/Rts

Prostrani stan u kojem je snimljen veći deo scena bio je zapravo veliki studio na Košutnjaku. Više od četiri godine bio je u potpunosti namešten i ništa nije menjano, a eksterijer se nalazio u ulici Kopitareva Gradina koja je nedaleko od ugla Džordža Vašingtona i 29. novembra.

 

Pre nekoliko godina na internetu su se pojavile izbačene scene. U toj verziji serije nigde se ne pojavljujuju scene u kafani sa legendarnim glumcem Miodragom Petrovićem Čkaljom, koji je tumačio lik nezadovojnog radnika. Scene kada se slavi u jednom restoranu i kada na toj proslavi upada Čkalja iz nepoznatog razloga su izbačene, a ni dan danas se ne zna zašto.

 

Tokom jednog intervju, Marko Nikolić opisao je bio kako je izgledao period dok su Dragan Bjelogrlić i on išli na snimanja u Košutnjak.

 

"Bio nam je dodeljen isti auto, jer smo stanovali usput. Čekam ga dole u kolima, kaže tek se sada probudio, a ustvari vidim da nije ni spavao celu noć. Posle nekoliko takvih puta, kažem ovom dečku što nas je vozio, idemo, neka uzme taksi. Dođe na snimanje, kažem ti ne ideš više samnom kolima na snimanje, neka ti daju druga" - ispričao je svojevremeno glumac.

 

 

 

makonda-tracker