superdeep

MISTERIJA, FANTAZIJA, DRAMA! Uzbudljiv ruski film s našom Milenom Radulović u glavnoj ulozi stiže i pred srpsku publiku

1

Zanimljiva ekranizacija sovjetske legende o misterioznoj pojavi na Koljskom poluostrvu biće još uzbudljivija za domaće gledaoce jer je glavna uloga pripala jednoj od najperspektivnijih srpskih glumica

foto: Promo
foto: Promo

U četvrtak, 15. aprila film Superdeep reditelja Arsenija Sjuhina u kojem glavnu ulogu tumači naša glumica Milena Radulović započeće svoj bioskopski život. Specijalna projekcija filma, uz prisustvo glavne glumice održaće se istog dana u bioskopu Kombank Dvorana, s početkom u 19.30.

 

Kola Superdeep je najveći tajni sovjetski objekat smešten na Koljskom poluostrvu. Godine 1987. na dubini od 12 km ispod površine Zemlje zabeleženi su neobjašnjivi glasovi koji podsećaju na vrisku i jauke velikog broja ljudi. Epidemiolog Ana Fjodorova (Milena Radulović) i specijalna vojna jedinica imaju zadatak da otkriju uzrok misterioznih događaja na naučnoj stanici koja se nalazi duboko ispod površine zemlje. Ono što su pronašli predstavlja najveću pretnju sa kojim se čovečanstvo ikada suočilo, a budućnost sveta sada je u njihovim rukama.

 

— Kao neko ko je rodom s Koljskog poluostrva nisam mogao da ne znam takvo obeležje moje domovine. Zbog toga je bilo zanimljivo imati stvarne događaje kao osnovu za neku sopstvenu, a fantastičnu priču — rekao je reditelj Sjuhin povodom filma Superdeep o bušotini koja je na leto 1990. dostigla dubinu od 12.262 metara, svrstavajući je u Ginisovu knjigu rekorda kao najdublje čovekovo dostizanje ka Zemljinoj kori. Krici koji su snimljeni pod zemljom i tehnički problemi koji su ometali dalje kopanje, stvorili su jednu od najvećih ruskih legendi — da su došli do samog pakla.

 

1 / 4 Foto: Promo

 

— Dok sam proučavao Koljske bušotine, bio sam iznenađen. Događaji koji su se tamo dogodili privukli su pažnju velikog broja internacionalnih medija. Dokumeti koji su povezani sa razvojem i zatvaranjem ultraduboke bušotine i dalje su strogo poverljivi i nepoznati — istakao je producent filma Sergej Torčilin dodavši: — Mislim da je legenda o Koljskom poluostrvu sjajan koncept i idealna baza za snažan žanrovski film.

 

Inspirisan kultnim ostvarenjima The thing Džona Karpetnera i sage Osmi putnik, film je sniman na originalnoj lokaciji, blizu Murmanska, na samom severu Rusije, gde su se zapravo i dogodili nauci neobjašnjivi događaji, koji su potom prerasli u narodne legende. Superdeep nudi vam svoju verziju priče i razlog naglog zatvaranja jednog od najvećih naučnih projekata Sovjetskog saveza.

 

 

makonda-tracker