icon-arrowicon-closeicon-commentsicon-galleryicon-nexticon-previcon-searchicon-totopsoc-commentsoc-fbsoc-gplussoc-inssoc-mailsoc-rsssoc-twittersoc-vibersoc-wupsoc-yt

nova ostvarenja

PRIČA O PORODICI I NADI: Hristina Popović u makedonsko-srpskom filmu "Stela"

Podeli:

Film “Stela” reditelja Stojana Vujičića od danas, 1. aprila, naći će se na repertoaru domaćih bioskopa.

foto: Promo
foto: Promo

Film makedonsko-srpske koprodukcije otvorio je poslednji dečiji filmski festival KIDS FEST, krajem prošle godine.

 

Film “Stela” prema rečima reditelja Vujičića je priča ispričana kroz težak i kompleksan odnos jedanaestogodišnjeg dečaka Nikole i njegove okoline.

Nakon očajničkog pokušaja da probudi pažnju svojih roditelja, 11-godišnji dečak Nikola beži od kuće. Stela, pas šarplaninac, jedina je koja može da nađe put do njegovog srca i vrati mu veru u život.

 

O svom poslednjem igranom filmu reditelj Vujičić ističe:

 

Stela je film o istini, jednoj, jedinstvenoj i nepromenljivoj kategoriji. Ovo je film o svim onim stvarima koje olako zaboravljamo, a koje nam mogu ukazati da smo vredni ljudi. Ukoliko bih sve mogao da stavim u jednu rečenicu — "Stela" je film o nadi koju bi trebalo imati. Imam potrebu da ispričam priču o nadi kakvu sam iskusio i doživeo u svom životu.

 

1 / 4 Foto: Promo


Prepoznat od strane brojnih međunarodnih filmskih festivala po vizuelnom stilu i radu, ali i temama vezanim za porodične vrednosti i decu, ovaj put prema kazivanju reditelja filma Stela, iskazan je možda jedan od najvećih konflikta našeg modernog vremena — međusobno neprihvatanje i nerazumevanje, posebno u porodičnim odnosima.

 

Osim Hristine Popović u ostalim ulogama našli su se: Toni Mihajlovski, Dejan Lilić, Petar Manić, Simeon Moni Damevski.

Inicijalizacija u toku...