Isidora Žebeljan u emisiji TV lica kao sav normalan svet

0
U subotu 3. decembra u 15 časova na Prvom programu RTS-a gost emisije TV lica kao sav normalan svet biće akademik Isidora Žebeljan

Kako se seća detinjstva i odrastanja na Petlovom brdu? Da li je nastup Igora Pervića na njenom prijemnom na FMU mogao da je košta upisa? Kako je izgledala saradnja sa Bregovićem devedesetih? Zašto njena internacionalna karijera liči na scenario za filmove o uspehu? Ko joj je prvi javio da je postala član SANU?

Emisija je snimljena u vreme obeležavanja 170 godina SANU, a gosća je najmlađi akademik Isidora Žebeljan. Prva srpska kompozitorka čije su opere imale premijeru u svetu, dočekala je Tanju Peternek u svom stanu na Slaviji u društvu supruga Borislava Čičovačkog i sina Petra.

Kuća joj je bila puna gostiju, baš onako kako je bilo u rodnoj kući uz oca novinara i majku profesorku koji su uvek okupljali prijatelje, a zatim je dan nastavljen u zgradi SANU uz razgovor o tome kako se osećala kada je sa 39 godina postala akademik, ali i ko su članovi ove ugledne institucije sa kojima sarađuje.

Proba, a zatim koncert na Kolarcu koji je bio u znaku ovog jubileja bio je prilika da se Isidora vidi u onom segmentu života koji, uz porodicu najviše voli, a to je u svetu muzike.

makonda-tracker