šta vi mislite?

DA LI VAM SE DOPADA IZBOR? Evo koje DVE DOMAĆE GLUMICE će igrati Jovanku Broz u novoj seriji, a koja njenu sestru Nadu

5

U Muzeju Jugoslavije počelo je snimanje igrano-dokumentarne serije "Jovanka Broz i tajne službe" iz pera scenariste serije „Tajne službe Srbije“, generala Svetka Kovača, u režiji Nedeljka Kovačića.

foto: Profimedia
foto: Profimedia

Ideja autora serije, zasnovane na arhivskoj građi, jeste da što vernije prikažu Jovankin psihološki profil.

 

Igrano-dokumentarna serija Jovanka Broz i tajne službe prati najvažnije događaje iz života Jovanke Budisavljević, kasnije Broz, od dolaska u Beli dvor, udaje, do nesporazuma, sukoba, optužbi, razdvajanja od Tita, potpune izolacije i života u nehumanim uslovima.

 

Milica Tomašević
foto: Printscreen

Jovanku Broz u različitom životnom dobu tumače Milica Tomašević i Snežana Savić.

 

Vrlo tajanstvena, nije želela da puno priča, da se pojavljuje, osim u pratnji svog supruga, iako je pripadala, bila je oficir, bila je potpukovnik, žena koja ima odlikovanja u ratu. Vrlo hrabra, vrlo gorda, vrlo ponosita žena koja je svoj život do kraja podredila zadatku koji je imala“, objašnjava glumica Snežana Savić za RTS.

 

Snežana Savić
foto: Dragan Kadić

 

Dok je narator Tihomir Stanić, u igranom delu serije Tita tumači Nebojša Dugalić, Rankovića Gordan Kičić, Vladimira Bakarića Svetozar Cvetković, Stevu Krajačića Radoslav Rale Milenković, generala Miškovića Aleksandar Srećković.

 

Deo podele je Milena Vasić. Glumica je preko svog Instagrama otkrila da igra Nadu Budisavljević, rođene sestre Jovanke Broz.

 

 

Milena Vasić
foto: Instagram Printscreen

 

makonda-tracker