TV lica kao sav normalan svet: Timoti Džon Bajford

0
U subotu 5. novembra u 15 časova na Prvom programu RTS-a, gost emisije TV lica kao sav normalan svet biće Timoti Džon Bajford

Kako je izgledalo biti turista vise od 40 godina u našoj zemlji? Kako su se njegovi gledaoci izborili da najzad dobije zasluženu penziju? Da li se ikada pokajao što je došao i ostao? Zašto, kada mu je konstatovan rak, nije želeo da ode i leči se u Engleskoj?

Na ova i druga pitanja odgovara Džon Timoti Bajford. Čovek koji je zaslužan za nastanak kultnih dečjih serija Neven, Poletarac, Babino unuče dočekao je ekipu u stanu na Zvezdari. Govorio je kako je živeo ovde više od četiri decenije, sve dok Predsednik Srbije nije to pročitao  u novinama i tek tada je dobio državljanstvo, prisećao se anegdota sa snimanja, govorio o tome kako ga raduju poređenja sa Monti Pajtonom i kako su kolege sa BBC-a reagovale kada im je pričao šta radi ovde. U nastavku dana posetio je šumu na Banjici gde se nalazi tabla da je zaslužan za očuvanje ovog spomenika prirode, a na snimanju nove dečje serije RTS - a po njegovoj ideji, pričao je o tome kako je vaspitavao svoje sinove, zašto je u početku mislio da su batine vaspitno sredstvo i kakav je TV program po meri dece danas.

Autor i voditelj emisije je Tanja Peternek Aleksić.

makonda-tracker