Zvonko Bogdan i Tomas Zeger u emisiji Sasvim prirodno

0
Legenda starogradske muzike, ali i ljubitelj konja i dobrih vina Zvonko Bogdan i njegov prijatelj, nemački vinar Tomas Zeger biće gosti Jovana Memedovića u nedelju, 30. oktobra od 18 i 30 časova na Prvom programu RTS-a

Zvonko Bogdan je neumoran. Peva kao uvek i započinje turneju po gradovima stare Jugoslavije. Povremeno, još trenira konje za kasačke trke. Taman je mislio da malo uspori, ali sudbina je htela da upozna sebi sličnog. To je nemac Tomas Zeger - najpoznatiji nemački vinar. Bio je dovoljan jedan susret i pokrenuli su zajednicki projekat.

Zasadili su preko 20 hektara vinograda i odlučili da budu prvi. Prvi u Srbiji i među prvima u Evropi koji će imati organsku proizvodnju vina. Da projekat bude dosledan do kraja, traktor neće imati šta da traži u vinogradu. Umesto njega. sva mehanizacija će se unositi konjskom zapregom.

Mnogi evropski vinari iz znamenitih vinarskih zemalja još nemaju hrabrosti da krenu u organic proizvodnju. Zvonko i Zeger nemaju taj problem, rešili su i neće odustati.

Sasvim prirodno je da tema istoimene emisije bude organska proizvodnja. U suštini, organic hrana nije samo 100% zdrava hrana, to je povratak na stari način života, a to je u Srbiji, manje-više svima sudbina.

makonda-tracker