savremena porodična priča

TV SERIJA PO MOTIVIMA ROMANA MIRJANE BOBIĆ MOJSILOVIĆ: Privodi se kraju snimanje nove serije „Azbuka našeg života“

0

Snimanje serije „Azbuka našeg života“, za koju je scenario nastao prema motivima dva romana poznate srpske književnice Mirjane Bobić Mojsilović, a koje se realizuje u saradnji produkcijske kuće Contrast Studios i Telekoma Srbija, ulazi u finalnu fazu.

foto: promo
foto: promo


Do kraja je ostalo samo par nedelja, a prema izjavama i reakcijama autora i producenata, biće to televizijski projekat vredan pažnje.

 

Ova savremena porodična priča, u kojoj je težište stavljeno na muško-ženske odnose, predstaviće životni put i raspad jedne porodice. Glavni junaci, u biti dobri ljudi, koji bivaju izloženi životnim izazovima pred kojima prave pogrešne izbore, vremenom postaju žrtve svojih odluka i svog ega koji ih odvodi na pogrešan put.

 

Pored Jadrana Malkoviča i Aleksandre Janković, koji tumače glavne likove Uroša i Vesne Popović, noseće role odigrali su još i Isidora Simijonović, Anđelka Prpić, Anastasia Mandić, Nebojša Milovanović, Jovana Stipić, Miona Marković, Đorđe Mišina, Tihomir Stanić, Katarina Gojković, Danina Jeftić, Milena Pavlović, Iva Štrljić, Nedeljko Bajić i drugi, dok će svojom glumom i pojavom, priču obogatiti veliki Aljoša Vučković, Radoš Bajić, kao i sama autorka romana – Mirjana Bobić Mojsilović.

 

Zadovoljna do sada snimljenim materijalom, saradnjom sa glumcima i atmosferom na setu, kreatorka i rediteljka serije Jelena Bajić Jočić kaže:

 

- Što se umetničkog aspekta tiče, u estetici slike i zvuka ovom serijom će dominirati kadrovi puni atmosfere, koji imaju za cilj da oslikaju složena emotivna stanja naših junaka. Istovremeno, naša serija pored umetničke ima i druge vrednosti jer na izvestan način predstavlja i kritički osvrt na moralno posrnulo savremeno društvo u kojem zadovoljavanje materijalnih želja, ostavlja duhovnu šupljinu u nama. To je ono što je u žanrovskom smislu razlikuje od niza drugih trenutno aktuelnih TV projekata.“

1 / 4 Foto: promo

“Azbuka našeg života” je igrana serija koja će u žanrovskom smislu, biti pravo osveženje na domaćoj televizijskoj i medijskoj sceni, ne samo zbog činjenice da je to jedna veoma uzbudljiva, iskrena i emotivna porodična drama, prijemčiva široj TV publici, već i zato što je karakteriše inovativni pristup u umetničkoj naraciji i rediteljskom postupku.

 

Emitovanje serije planirano je za 2021. godinu, premijerno na kanalu Superstar TV i reprizno na Prvom programu Radio televizije Srbije. Superstar TV kanal mogu pratiti korisnici mts TV-a, kablovskog operatora Supernova i satelitske televizije m:SAT tv, kao i korisnici u regionu preko m:tel-a CG i BiH i širom sveta preko GO4TV.


 

 

makonda-tracker