Milan Rus u emisiji TV lica kao sav normalan svet

0
U subotu 3. septembra na RTS 1 od 15:10 časova pogledajte reprizu emisje TV lica kao sav normalan svet u kojoj gostuje baletski igrač Milan Rus

Emisija je snimljena u Kini na gostovanju predstave Orfej u podzemlju. Gledaoci će imati priliku da vide najznačajnije delove Pekinga kroz koje će ih provesti baletski umetnik Milan Rus koji će govoriti i o čestim gostovanjima u inostranstvu, o tome kako je odlučio da upiše baletsku školu, a prisetiće se i odrastanja u Novom Sadu i mirisa štrudli koje mu je baka mesila.

Ova šetnja kroz Peking poklopila se sa proslavom 1.maja koji je jedan od najvažnijih praznika u Kini, pa će tako gledaoci imati priliku da vide neku vrstu prvomajskog uranka na jednoj od najlepših lokaciji, u Letnjoj palati. To je dan kada iz provincija dođe stotine hiljada turista u, grad od osamnaest miliona stanovnika, i prelepe bašte oko jezera Kunming ispunjene su doposlednjeg mesta.

Biće to prilika da gledaci vide Budin hram, Hol Radosne dugovečnosti i mermerni brod izrađen od najfinijeg izrezbarenog kamena koji deluje kao čipka. Dan je nastavljen u pozorištu na pripremama pred gostovanje Madlenianuma u sali koja prima 2000 gledalaca i uz kinesku publiku koja je prvi put imala priliku da gleda gostovanja baleta iz Beograda, a uz ovacije je dočekala baletske umetnike.

Autor i voditelj emisije je Tatjana Peternek Aleksić.

makonda-tracker