30 MINUTA

"TUŽNO JE ŠTO ŽIVIMO U ERI STARLETA": Branko Vidaković iskreno o karijeri i glumačkom pozivu

0

Gost emisije 30 MINUTA ovog petka je glumac Branko Vidaković. Prvak drame Narodnog pozorišta je u dosadašnjoj karijeri ostvario preko 50 filmskih i serijskih uloga.

foto: Promo
foto: Promo

Glavne uloge je tumačio u filmovima: „Crna Marija“, „Švedski aranžman“, „Flert“, „Seks – državni neprijatelj broj 1“, „Flešbek“, itd. Glumio je u serijama: „Kamiondžije 2“, „Sivi dom“, „Kraj dinastije Obrenović“, „Otvorena vrata“, „Gore dole“, „Lisice“, „Moj rođak sa sela“, itd.

 

- Gluma zahteva da sve svoje mane iskoristiš tako da prerastu u vrline. Taj proces te pretvara u iskrenijeg i otvorenijeg čoveka. Glumac je onaj koji otvoreno govori i o svojim nedostacima i o vrlinama. Tužno je što živimo u eri starleta, mi smo bili mnogo iznad toga pre ratova. Sve ovo što se dešava nas je vratilo 100 godina unazad i tako se pojavio polusvet i zauzeo pozicije. Sad je teško motivisati mlade da ostanu ovde - kaže glumac.

 

Branko je u rodnom gradu odrastao i školovao se. Imao je svoj bend i želeo je da se bavi muzikom, ali na nagovor Borisa Komnenića pokušao je da upiše Fakultet dramskih umetnosti. To mu je uspelo iz drugog pokušaja i primljen je u klasu profesora Predraga Bajčetića. 1983. godine je diplomirao. Sa 23 godine se oženio novinarkom Jasminom Vidaković sa kojom je dobio sina Mateju i ćerku Majdu. Nakon dvadeset godina braka su se razveli, a Jasmina je sa ćerkom otišla u Holandiju. Sin je ostao sa Banetom u Beogradu.

 

U slobodno vreme, glumac gleda emisije na Nacionalnoj geografiji. Voli da ode u kafanu, ali smatra da nije boem. Iako je na pozornici duhovit, kaže da u privatnom životu nije zanimljiv. Ne prati trendove, a rijaliti programe smatra rakom mozga. Priznaje da je slab na sve pripadnice lepšeg pola i da bi voleo da se rodio kao žena.


Novo izdanje emisije 30 minuta biće na programu EDU TV - Obrazovne televizije u petak, 6. marta, u 20:30h. Autor i voditelj je Dejan Jelača.

 

 

makonda-tracker