otvoreno o svemu

SLOBODAN BEŠTIĆ: Važno je da glumac upozna sebe i odgovori na pitanje ko je kao LIČNOST

0

Gost emisije 30 MINUTA ovog petka je glumac Slobodan Beštić.

foto: promo
foto: promo

Prvak je Drame Narodnog pozorišta, a trenutno igra u petnaestak predstava na matičnoj, ali i drugim scenama.

 

Uvek spreman za istraživanje i rad na sebi, posle završenog FDU (u klasi Predraga Bajčetića), predavao je glumu i scenski pokret na četiri akademije u zemlji i regionu, usavršavao se u Danskoj i Engleskoj, učio savremeni i buto ples, upoznao se sa NO i kabuki teatrom, a jedno vreme je igrao u Sauspilehausu u Dizeldorfu, glumeći na nemačkom jeziku. Kada je objavljena njegova fotografija bez majice, na kiši izjavio je kako je njegov izgled posledica unutrašnje discipline i rada na sebi, načina življenja i mišljenja. Malo ko zna da je naš umetnik otisao i korak dalje, pa je, između ostalog, i diplomirani homeopata.

 

- Još pre akademije zainteresovao sam se za jogu. Pomalo sam vežbao i meditirao, uglavnom iz knjiga i čiste radoznalosti. Na FDU nam je profesor Bajčetić pričao da glumac to nije samo na sceni, nego i načinom života. Zato je važno, pre svega, da sebe upozna, odgovori na pitanje ko je kao ličnost. Samospoznaja je baza na kojoj se umetnik bavi ovim poslom, početak rada na svakoj ulozi: ko sam ja, ko je lik. Istovremeno, to je početno pitanje i za duhovni rad na sebi - izjavio je poznati glumac za 30 MINUTA.


Autor i voditelj emisije, koja će na programu EDU TV - Obrazovne televizije biti u petak 24. januara od 20:30h, je Dejan Jelača.

 

 

makonda-tracker