GLOSSY INTERVJU

UROŠ JOVČIĆ O PRAVIM VREDNOSTIMA: Uzor i u životu i u poslu su mi vredni i časni ljudi

0

Gost emisije 30 MINUTA ovog petka je glumac Uroš Jovčić, jedno od najprepoznatljivijih lica nove generacije među glumcima

foto: Promo
foto: Promo

Nakon što je, kao student prve godine Akademije umetnosti, iskoristio prvu "filmsku šansu" uspešno braneći lik Ćirila u filmu Đavolja varoš, mladi glumac nastavio je da niže filmske i televizijske role.

 

Tako smo ga upoznali i kao čuvenog Nosonju u filmu Montevideo, Bog te video, kao advokata Dobrila u seriji Ubice mog oca, a gledali smo ga u komediji Komšije i seriji Žigosani u reketu, u kojoj ponovo sarađivao s Draganom Bjelogrlićem .

 

 

Za 30 MINUTA iskreno govori zašto se opredelio za glumu, prvoj ulozi, karijeri, ljubavi, kako je naučio španski i zašto mu je Vlasta Velisavljević omiljeni glumac.

 

- Nije važno biti samo dobar glumac već i dobar čovek. Imao sam sreću da na samom povetku karijere radim sa eminentnim rediteljima, kako u pozorištu, tako i na filmu. Trudio sam se da od svakog naučim sto vise mogu. U tome su mi najviše pomogli Vlada Paskaljević, Dragan Bjelogrlić i Milan Karadžić. Gluma je zanat koji mora stalno da se usavršava . Uzor i u životu i u poslu su mi vredni i časni ljudi, jer samo takvi ostavljaju trag u glumačkom , ali i svakom drugom poslu - kaže Uroš.

 

Mladi glumac je izabranicu svog srca i koleginicu Dženifer Martins upoznao na snimanju Montevidea. Zbog nje je naucio spanski jezik, a ona srpski.

makonda-tracker