iskreno o profesiji, kulturi i ljubavi

LJUBOMIR BANDOVIĆ: Da bi postao dobar u ovom poslu, moraš da DOŽIVIŠ i osetiš ŽIVOT

0

Privatno važi za skromnog i pitomog čoveka, emotivnog, iako odaje strogi utisak, a za 30 MINUTA iskreno govori o profesiji, kulturi, pozorištu, ljubavi i mladim kolegama koji dolaze.

foto: promo
foto: promo

Već duže vreme važi za jednog od najtraženijih i najomiljenijih srpskih glumaca. Nedavno je dobio glavnu ulogu u igranom filmu o Svetozaru Miletiću, u režiji Darka Bajića, u kojoj tumači lik poznatog srpskog političara i bivšeg gradonačelnika Novog Sada.

 

Privatno važi za skromnog i pitomog čoveka, emotivnog, iako odaje strogi utisak. Za 30 MINUTA iskreno govori o profesiji, kulturi, pozorištu, ljubavi i mladim kolegama koji dolaze.

 

- Da bi postao dobar u ovom poslu moraš da doživiš i osetiš život. Lezite i spavajte u kanalu jednu noć, potucite se u kafani, recite ćaletu ne, neću ovo, zaradiću ga sam - rekao je glumac, a potom ispričao anegdotu kada je upisao akademiju:

 

- Profesor Vlada Jevtović rekao nam je da svi treba da kažemo jednu tajnu, nebitno kakvu, veliku ili malu, valjda kako bismo se bolje upoznali. Svi su otkrivali različite stvari iz svog života, a ja sam odmah rekao da sam gluv na levo uho, da ne bih došao u situaciju da me hvataju u laži - rekao je Bandović, a zatim se osvrnuo i na temu kulture u našoj zemlji.

 

- Najveći problem kulture kod nas je što postoji. Mislim da sistem tako na to gleda. Mi smo opasnost za sistem. Produhovljujemo, obrazujemo i, generalno, činimo društvo boljim i pametnijim. A takvima se teže vlada - dodaje popularni glumac.

 

Autor i voditelj emisije, koja će na programu EDU TV - Obrazovne televizije biti u petak, 29. novembra od 20:30h, je Dejan Jelača.

 

 

makonda-tracker