Branka Katić, Raša Bukvić i Iva Kranjc u emisiji Drugi vek

0
U emisiji pod nazivom Drugi vek – Pred vratima raja, koja je na program RTS-a u subotu 25. juna u 14.30, poznati glumci govore o svojim inostranim iskustvima

Nekadašnja Jugoslavija bila je velika državna i filmska teritorija pa naša najveća glumačka imena nisu imala prevelike potrebe za trajnim životom i radom u inostranstvu. Danas kada su zemlje, a naročito kinematografije na eks-jugoslovenskom tlu usitnjene do nevidljivosti, sve je više mladih i talentovanih glumaca koji šansu svog filmskog života traže u zapadnoj Evropi i Americi.  

Nama odavde čini se da su oni tamo pred vratima filmskog raja i na dohvat svoje zvezde. A kako zapravo izgleda taj život u iščekivanju, u emisiji o filmu Drugi vek na osnovu ličnih iskustava govore Branka Katić, koja je igrala u filmovima Entonija Mingele i Majkla Mena, Iva Krajnc koja je međunarodni proboj napravila sa ulogom u Besi Srđana Karanovića i Radivoje Raša Bukvić koji je za pet godina boravka u Francuskoj imao priliku da zaigra sa velikim glumačkim imenima.

Urednik i autor emisije je Nebojša Popović.

makonda-tracker