Finale šoua Ja imam talenat 26. juna

0
Akrobatska grupa USB, Anđela Nikolić, Draga Džinić i Katarina Bogićević izborili su se za učešće u finalu takmičarskog šoua Ja imam talenat koje će se emitovati u nedelju 26. juna na RTS-u

USB akrobatska grupa iz Niša, koju čine Petar Popović (1989), Dušan Popović (1987), Aleksandar Petković (1989), Dušan Murić (1989), Vladimir Timotijević (1989), Milica Popadić (1989), Branislav Grivej (1994), Jovana Murić (1994), Nenad Broković (1990), Milan Zagorac (1992), Nemanja Jovanović (1991), izvešće sopstvenu koreografiju sa akrobatskim elementima, uz pomoć konopca, slack-line trake i bicikla.

U pitanju je numera sa kombinacijom matrice i žive svirke. Novi akrobatski elementi, potpuno različiti od dosadašnjih, imaju priču kao podlogu za nastup. Grupa je nastala pre tri godine a u sadašnjem sastavu funkcionišu oko godinu dana. Cilj grupe je borba protiv monotonije svakodnevnog života, borba protiv poroka i unapređenje sopstvene ličnosti.

Anđela Nikolić (2001), iz Nikinaca, opština Ruma, učenica osnovne škole Branko Radičević, paralelno pohađa i muzičku školu Mihailo Vukdragovic, Šabac. Izvešće kompoziciju Polka Intermeco, Anders Grothe, i Kino Nemo, Vlasov.

Muzičku školu pohađa tek dve godine, u klasi profesorke Tanje Radovanović i za to vreme osvojila je 17 prvih mesta, od cega 9 laureata. Većinom učestvuje na međunarodnim takmičenjima. Voli da vozi bicikl i trotinet.

Draga Džinić (1984) iz Niša, priprema diplomski na arhitekturi.  U slobodno vreme bavi se dizajniranjem nakita koji sama izrađuje. Sve o pevanju, tehniku, stilove, naučila je od Marijane Pashalijeve sa kojom  radi poslednjih sedam godina. Ideju da se prijavi za takmičenje i ogromnu podršku dobila je od momka Nikole.

Peva u horu Branko. Prva arija kojom se plasirala u polufinale je iz opere Bal pod maskama - Morro ma prima in grazia, Đuzepea Verdija. U polufinalu je pevala ariju iz opere Sicilijanske večeri - Merce dilette amiche, od istog kompozitora. U finalu će pevati najpopularniju ariju Casta diva iz opere Norma od Belinija.

Katarina Bogićević (1998), učenica iz Podgorice, sve je oduševila interpretacijom ruske romance na audiciji, dok je za polufinale potpunu i uspešnu transformaciju izvela interpretirajući sopstvenu kompoziciju Vaska, sa pratećom sopstvenom koreografijom i dopadljivim kostimom živih boja. Učenica je osnovne škole u Podgorici.

makonda-tracker