Emisija o Vanji Grbiću na RTS-u

1
U petak 10. juna na RTS 2 od 19:10 časova o svojoj uspešnoj karijeri govoriće proslavljeni odbojkaš Vladimir Vanja Grbić

Retki su sportisti koji su decenijama trajali u svetskom vrhu i dominirali, ne samo rezultatima već i svojim ponašanjem i specifičnom harizmom. Srpska odbojka imala je na desetine vrhunskih majstora od Skaleta Gvozdenovića, Miloša Grbića, Žarka Petrovića, Dejana Brđovića, ali je jedan jedinstven, kao bengalski tigar - Vladimir Vanja Grbić.

Od rodnog Kleka kod Zrenjanina, preko Vojvodine i Novog Sada, do Zagreba i Mladost Montera, pa onda širom Italije, Japana, Brazila, Rusije, Grčke i Turske, igrao je u slavu odbojke i sporta. Osvajao je sve moguće trofejne klupske i sa reprezentacijom. Evropski je i olimpijski šampion,  srebrni na Svetskim prvenstvima i Svetskoj Ligi, bio je najbolji igrač Evrope, najbolji sportista Srbije, nekada i Jugoslavije.

Uvek je zračio nekom specifičnom energijom, bio posebno zanimljiv publici, medijima, sponzorima širom sveta i tako već punih 25 godina. Krajem oktobra u Americi ulazi u Kuću slavnih odbojke, više nego zasluženo.

Emisiju o Vanji Grbiću pripremili su Duško Korač i Radosav Simić.

 

makonda-tracker