Noć muzeja uživo na RTS-u

0
U subotu 14. maja na RTS 2 od 23:00 do 01:00 sati gledaoci će moći da prate osmu manifestaciju Noć muzeja

Galerija RTS-a po treći put se uključuje u spektakularnu Noć muzeja  sa dve izložbe, Riste Stijovića u holu u Takovskoj 10 i Gradimira Petrovića u galerijskom prostoru. U skladu sa prirodom medija prateći program izložbi je specijalna živa emisija koja  dočarava  atmosferu najatraktivnijih dogadjaja u Beogradu i Srbiji. Emisiju pripremaju Kulturno obrazovni program i Redakcija dopisništva RTS-a.

Tako će se reportažna kola nalaziti u Takovskoj 10 i kod Etnografskog muzja gde su tema večeri Maskenbali koji oslobađaju. Beogradski reporteri će se javiti iz Muzeja nauke i tehnike da čujemo eksponate koji sviraju, sa Kalemegdana da u Vojnom muzeju posetimo radionicu kovanja, iz Muzeja Cepter gde će se raditi instalacija od vrbovih grana, u Galeriji SANU biće izložene ikone, u Narodnom muzeju zlatna maska, a prvi put će se za javnost otvoriti bogata likovna zbira u Palati Srbija. Reporteri će posetiti i inostrane kulturne centre, zabeležiti gde je poseta najveća, pokazati kako glumci Narodnog pozorišta rekonstruišu vreme Nesvrstanih.

Tokom dvočasovnog programa videćemo i šta se događa u Novom Sadu, Vršcu, Zrenjaninu, Nišu, Užicu, Kragujevcu, Jagodini, posetićemo između ostalih gradova i  Šabac  Vranje, i najmlađi muzej u Prijepolju , koji je nominovan za nagradu Evropki muzej godine, prvi u Srbiji i regionu.

Gosti emisije biće dr.Irina Subotić, Danica Prodanović, Branislava Andjelković, Vesna Marjanović, osnivači Noći muzeja i dr.

 

 

makonda-tracker