Nataša Miljković vodi jubilarni Jutarnji program RTS-a

0
U četvrtak 3. marta Jutarnji program RTS-a proslaviće dvadeset i pet godina postojanja, a voditeljki Nataši Miljković, koja će voditi jubilarnu emisiju, pridružiće se i Dušica Spasić, Maja Nikolić i Branko Veselinović
foto: Miloš Nadaždin
foto: Miloš Nadaždin

Prvi put u istoriji televizije balkanskog regiona, a po uzoru na svet, građani su počeli da se bude uz Jutarnji program TV Beograd 3. marta 1986. Bila je to prva takva emisija u Jugoslaviji i na Balkanu, a peta u Evropi. Jutarnji program promenio je životni ritam i onih koji su ga realizovali i onih koji su ga gledali - radnicima, đacima, penzionerima, nezaposlenima.

Za 25 godina Jutarnjeg programa RTS-a emitovano je skoro 9 000 emisija, ugostili su blizu 40 hiljada gostiju, emitovali više od 300  hiljada priloga i reportaža, objavili više od 3 miliona vesti.

Jutarnji program Televizije Beograd, realizovan po ugledu na BBC, postavio je temelje svih jutarnjih emisija koje su danas neizostavne u šemama svih elektronskih medija. U rođendanskoj emisiji specijalni gost biće Beograđanin Nemanja Ranković, vršnjak ovog programa, sada potporučnik Vojske Srbije i otac tek rođenog dečaka.

O školi novinarstva Jutarnjeg programa RTS-a ,mnogobrojnim akcijama i društveno odgovornim inicijativama govoriće i nekadašnji urednici i voditelji - Spomenka Jović, Jovan Pavliček, Sergej Šestakov, Petar Lazović, Dubravka Aleksić, Žika Nikolić, Milan Nedić, Vesna Dedić i mnogi drugi.

makonda-tracker