Bajford i RTS ponovo zajedno

Autor legendarnih emisija za decu Neven, Poletarac, Metla bez drške, Nedeljni zabavnik Timoti Džon Bajford ponovo će učestvovati u kreiranju dečijeg i školskog programa RTS-a, jer je postao savetnik urednika Redakcije dečijeg i školskog programa RTS-a
0
1 / 2 Foto: Rts

Timoti Džon Bajford i generalni direktor Javnog medijskog servisa Aleksandar Tijanić juče su u zgradi RTS-a u Takovskoj ulici potpisali ugovor o saradnji.

Iako je od skoro srpski penzioner, Bajford sebe ne vidi tako, te najavljuje ozbiljan rad i rezultate koji će biti vidljivi u naredne dve godine. Želja mu je da privuče pažnju najmlađih ali i njihovih porodica, baš kao što je to radio proteklih decenija:

- Počeo sam svoju karijeru ovde i lepo mi je što se vraćam. Koliko vidim i gledaoci to žele.

Veliki zadatak za Bajforda ali i za celu redakciju dečijeg i školskog programa RTS-a je da ide u korak sa generacijama koje odrastaju uz video igrice. Urednica Dečijeg i školskog programa RTS-a Nataša Drakulić veruje da će spoj mladosti i Bajfordovog iskustva dati dobre rezultate:

- U ime RTS-a i u moje licno ime kažem da je velika cast raditi sa Bajfordom. Očekujem da od njega naučimo samo najbolje.

RTS je jedina domaća televizija koja proizvodi dečiji i školski program, ali i kupuje aktuelne strane programe za najmlađe. Trenutno se na RTS-u, između ostalog, emituju Na slovo na slovo, serije za tinejdžere Neki novi klinci, Seksperti, Bleja, dokumentarni serijali Zanimanje dete i Uzbuna kao i crtani filmovi poput Pepe praseta, Ruskih bajki i Diznija.

Miodrag Zupanc, glavni i odgovorni urednik Kulturno-obrazovnog programa RTS-a misli da mediji često nepravedno zaboravljaju decu.

- Oni su najvernija publika i mi smo dužni da pravimo emisije na našem jeziku i da ih učimo našim tradicionalnim vrednostima.

Prvi rezultati saradnje Timotija Bajforda i RTS-a očekuju se na jesen, kada je planirana realizacija novih programa namenjenih najmlađih gledaocima RTS-a.

makonda-tracker