Uskoro na televiziji

Poremećaj u ishrani, glamurozan život i poznati muževi: Život Džej Fonde u dokumentarnom filmu

0

Džejn Fonda otkriva svoju životnu priču u novom dokumentarcu na HBO-u.

foto: Promo
foto: Promo

U režiji nagrađivane rediteljke dokumentaraca, Suzan Lejsi, „Džejn Fonda u pet činova“ (Jane Fonda In Five Acts) je intiman osvrt na Fondino jedinstveno životno putovanje, koji će premijeru imati na HBO GO-u 25. septembra, dok će na HBO kanalu biti prikazan 4. oktobra u 21.45 h.

Ovo je priča o devojci iz komšiluka, seks-simbolu, aktivistkinji i fitnes tajkunu. Oskarovka Džejn Fonda imala je život koji su obeležile kontroverze, tragedija i preobražaj, a sve to pred očima javnosti.

foto: Promo

Dokumentarac je zasnovan na snimljenim intervjuima, u kojima Džejn Fonda iskreno i otvoreno govori o svom životu i pogrešnim koracima. Istražuje bol koji je izazvalo majčino samoubistvo, emocionalnu nedostupnost oca, poremećaje u ishrani sa kojima se borila 30 godina i tri braka sa veoma poznatim, ali potpuno različitim muškarcima.

U filmu su korišćeni i intervjui sa Robertom Redfordom, Lili Tomlin, producentkinjom Polom Vajnstin i bivšim muževima, Tomom Hejdenom i Tedom Tarnerom.

Džejn Fonda je danas i dalje aktivna, angažujući se u sferama politike i kreativnosti, pokazujući da nema ograničenja u životu koji je ispunjen odlučnošću, poštenjem i napornim radom.

Dokumentarac je režirala Suzan Lejsi, koja je istovremeno jedna od producentkinja, uz Emu Pilds i Džesiku Levin, direktor fotografije je Sem Pejnter a za muziku je zadužen Pol Kantelon.

makonda-tracker