Serija Kocka, kocka, kockica ponovo na RTS-u

5
U četvrtak 10. februara na RTS 2 od 08:29 časova ponovo startuje serijal Kocka, kocka, kockica

Kada su 1994. godine snimane poslednje epizode Kockice mislilo se da će to biti pauza od godinu - dve dana, tek toliko da se uzme novi zalet. Ali, jedna po jedna, prošlo je punih 10 godina.

Oko novog ciklusa ove serije okupili su se stari saradnici: reditelj Miodrag Laković, scenarista Momčilo Kovačević, scenograf Borjana Šuvakovic, snimatelj Đura Ivanović. Ovoj ekipi pridružili su se i novi saradnici - reditelj Miloš Petričić, scenarista Ivana Milaković, dakle oni koji su rasli uz Kockicu i sada stasali da i sami učestvuju u njenom stvaranju.

Osnovni koncept serije je ostao isti. Ali menjaju se generacije dece, a sa njima i pitanja. Promene se pre svega odnose na formu, pa tako sad imamo neku vrstu rubrika unutar emisije, na ritam, ali Kockica i dalje odoleva raznim vizuelnim trikovima koje nudi nova tehnologija.

U proteklih 10 godina pojavile su se nove televizije, malim gledaocima se nude neki novi program, a da li će se između nove Kockice, tj. Branka i sadašnje generacije dece uspostaviti tajna veza i fluid, koji je postojao kod ranijih generacija ostaje da govore mali gledaoci.

makonda-tracker