Kulen majstori u Sasvim prirodno

0
U nedelju 30. januara pogledajte emisiju Sasvim prirodno autora Jovana Mememdovića, koji ovaj put istražuje kako sve nastaje kulen

Memedović otkriva koja je sve mesta obišao na tom putu i duhovito otkriva do kakvog je zaključka došao.

- Jeste li ikada probali kulen? Probajte pa će vam biti jasno da je sa istim receptom moguće napraviti 1000 različitih kulena. Razlikuju se po ljutini, po sočnosti, po jačini mesa, po dodatim začinima, po načinima sušenja i sazrevanja. Priču o kulenu započeo sam u Hrvatskoj u Slavoniji, nastavio u sremskom selu Kuzmin, ispratio sam pravljenje kulena u Zasavici kod Sremske Mitrovice od svinja Mangulica i na kraju završio put kulena u Bačkom Petrovcu u selu gde žive Slovaci. Šta sam na kraju dokazao? Koliko proizvođača toliko kulena. A pošto sam sve probao mogu da vam kažem da je najbolji…? Ipak odgledajte emisiju u nedelju, bice vam slađe. Prijatno – kaže Jovan Memedović.

makonda-tracker