Uskoro

Priča o ljudima koji dobijaju DRUGU ŠANSU: Serija "Žigosani u reketu" biće emitovana od jeseni (FOTO I VIDEO)

0

Počelo je snimanje nove igrane serije "Žigosani u reketu" koju rediteljski potpisuje Dragan Bjelogrlić u saradnji sa hrvatskom koprodukcijom.

Serija 'Žigosani u reketu
Serija "Žigosani u reketu"foto: Damir Dervišagić

Publika će imati priliku da gleda nešto sasvim drugačije kroz nekoliko paralelnih radnji, a kako je najavljeno biće emitovano četrdeset pet epizoda.

Muziku za ovaj projekat je pisao frontmen grupe "Plavi orkestar" Saša Lošić koji je već sarađivao sa Draganom Bjelogrlićem na seriji "Vratiće se rode".

Saša Lošić i Dragan Bjelogrlić
Saša Lošić i Dragan Bjelogrlić foto: Damir Dervišagić

"Žigosani u reketu" je još uvek radni naslov serije ali od predloženih naziva definitivno je favorit koji privlači pažnju javnosti.

Kreator serije Marko Savic sa ekipom serije
Kreator serije Marko Savic sa ekipom serijefoto: Damir Dervišagić

Naziv Žigosani u reketu je još uvek radni naslov. Kada smo počeli da radimo seriju, razmišljali smo kako će se zvati jer je motiv druga šansa, tako da glavnim junacima dajemo šansu da ponovo pronađu put ka svom srcu", kazao je kreator serije Marko Savić.

Radnja serije je koncipirana tako da govori o nekim zaboravljenim vrednostima dve generacije rođenih šezdesetih i sedamdesetih godina i o generaciji rođenih između devedesetih i početka novog veka.

Ova zanimljiva priča govori o dvojici nekadašnjih prijatelja i saigrača koji su bili najbolji igrači i osvajali medalje i prvenstva, ali ih je život razdvojio i svako je otišao na svoju stranu.

Dva junaka srešće se posle mnogo godina i pokušaće da ožive prijateljstvo i to prošlo vreme kojeg se rado sećaju kada su igrali zajedno.

Naime, reč je o jednoj toploj, ljudskoj priči kakvu je veoma važno ispričati budući da govori o prošlom vremenu i zavidnim sportskim rezultatima iz bivše Jugoslavije.

Dragan Bjelogrlić
Dragan Bjelogrlić foto: Damir Dervišagić

Ovo je priča o košarci, brendu po kome je ovaj prostor na kojem živimo veoma poznat u svetu i priči o dva grada Beogradu i Zagrebu što opet što odmah govori da se radi o srpsko-hrvatskoj koprodukciji", istakao je reditelj Dragan Bjelogrlić.

Kroz ovu seriju publika će moći da zaviri kroz različite svetove, u svet jedne šarmantne kafane sa Crvenog krsta ili u svet usnulog splava na Savi gde svoje penzionerske dane provodi čuvena grupa nekadašnjih starih prijatelja.

Kroz seriju će prodefilovati veliki broj glumaca i publika će imati priliku da upozna neka nova lica, a glavna muška uloga pripala je glumcu Filipu Šovagoviću.

Filip Šovagović
Filip Šovagović foto: Damir Dervišagić

Jako mi je teško da oživim taj lik jer će on biti sazdan tim zadnjim minutima našeg snimanja. Moj lik je zajedno sa košarkaškim klubom na nekom dnu i glavni junaci serije upravo kreću prema gore, ka vrhu i to je perspektiva koja daje podsticaj i u privatnom životu i u profesionalnom delu", zaključio je Šovagović.

Ova igrana serija emitovaće se od jeseni, a glumačka ekipa očekuje da će biti veoma gledana budući da se radi o zanimljivoj ljudskoj priči i prijateljstvu dva druga koje je sport spojio.

makonda-tracker