Dupla MTV premijera: Svi na Pod! i Puppetz

0
Ovog ponedeljka, 27. decembra, u 20 časova na regionalnom MTV kanalu premijerno pogledajte spot za numeru Ušće beogradskog sastava Svi na Pod!, kao i spot za novi singl slovenačkog benda Puppetz Gledališče Sanj

Spot za pesmu Ušće benda Svi na pod! režirao je Igor Oršolić, art direktor TV B92 i profesor Fakulteta za umetnost i dizajn u Beogradu, koji u poslednje vreme sve veće koncerte benda dopunjuje autorskim video projekcijama. U spotu se izdvaja fenomenalna uloga manekenke Andrijane Belović koja sa pevačicom benda Bojanom Vunturišević i gomilom neobičnih likova daje komičan komentar na potrošačko društvo.

- MTV je jedina regionalna televizijska stanica. Ona spaja muzičare iz regiona i jedina je koja dokazuje da muzika ne poznaje granice i razlike - izjavila je nedavno sve popularnija pevačica ove grupe koju mnogi već sad porede sa nekim od najvećih zvezda sa ovih prostora.

Svi na pod! su nastupali i sa kultnim bendovima kao što su Disciplina Kičme, Obojeni program ili Darkwood Dub, ali su među retkim domaćim sastavima koji su podelili scenu i sa inostranim zvezdama kao što su Juliette Lewis, Massive Attack i AIR.

Bend čine šest potvrđenih muzičara koje na sceni predvodi pevačica Bojana Vunturišević, a prate je bubnjar Goran Savić, basista Ivan Mihajlović i gitarista Ivan Mirković. Prepoznatijivi zvuk saksofona i flaute donosi Džemal Al Kiswani, dok Petar Rudić, osnivač i producent sastava Svi na pod! uživo nastupa iza studijski konfigurisane opreme. Ova domaća grupa u usponu završila je dugo očekivani prvi album koji će uskoro biti objavljen za izdavačku kuću B92, ali po Bojaninim rečima već sad rade i na novom materijalu:

- Od 2011. godine očekujemo ulazak u studio gde ćemo realizovati neke nove ideje koje se bitno razlikuju od onoga što danas možete čuti od Svi na pod! To nas neizmerno raduje. Na albumu se nalazi i aktuelni singl Zvuk ulice sa Vladom Divljanom.

Svi na pod! su se nedavno vratili sa nove regionalne serije koncerata Nu Sounds of Belgrade u Ljubljani, Zagrebu i Sarajevu, u organizaciji beogradskog Doma omladine i pod pokroviteljstvom regionalnog MTV-ja. Svi na pod! su ove godine nastupali i na otvaranju filmskog festivala Cinema City, kao i na festivalima Guitar Art, Supernatural, BELEF, Nisomnia i Exit.

Slovenački bend Puppetz na sceni je prisutan od 2002. godine, ali svoj debi album izdaju tek šest godina kasnije, tačnije - 2008. godine. Na početku karijere učestvovali su na nekoliko takmičenja mladih talenata, pa su tako odneli pobedu na Coca Cola Band Startup-u, dok su na Newcomer-u u Grazu osvojili drugo mesto.

U poslednje vreme rad Puppetza karakteriše novi zvuk koji članovi benda opisuju kao sasvim normalnu i pozitivnu posledicu prirodnog procesa odrastanja i sazrevanja članova benda. Za sledeću godinu spremaju novi album, ali su prethodno odlučili da obraduju fanove spotom za singl za Gledališče Sanj, koji ćete premijerno videti ovog ponedeljka u 20 časova samo na vašem MTV-ju.

- Snimanje spota za numeru Gledališče Sanj proteklo je vrlo opušteno i uz veliku količinu pozitivne energije. Nastavili smo saradnju sa produkcijskom ekipom Vizualis, koja se pokazala odlično na snimanju našeg spota za Dance, Dance - rekao je Bojan, frontman grupe Puppetz.

makonda-tracker