Selo gori a baba se češlja: Đodina tužna priča

U petak 31. decembar u 21 čas i subotu 1. januara 2011. u 20 časova na Prvom programu RTS-a emituje se nova epizoda serije Selo gori a baba se češlja pod nazivom Kamenoresci
0
1 / 5

Nakon što je čitavu noć probdeo nad starim spisima, fotografijama i starinskim koferom Dragojlovog oca, Jovan odlazi na jutrenje, a zatim na doručak kod Đode.

U skromnom kućerku, Đoda priča tužnu priču o dedi kamenorescu, majci i svom rođenju. Saznajemo da mu je rođendan. Đoda i Jovan, kao dva druga, uživaju u prijateljskoj atmosferi.

Ispred petlovačke kafane, koja se sada zove Kod Jakoja, razgovaraju Radašin i Aca. Saznajemo sve seoske novosti: Džama je morao da pobegne iz sela, jer je prevario mnoge ljude, sudija Velibor otvara advokatsku kancelariju, sin Dragan je došao kući na odsustvo...

Radoslav je ispred zgrade u kojoj je Ingrid kupila stan. Iz gepeka svojih kola vadi pajser i odlučno kreće prema vratima.

U kafani Kod Jakoja skupilo se društvo: Radašin, Aca i Velibor. Piju i pevaju. Velibor povede priču o placu koji je Radoslav kupio. Radašin je u čudu. Razgovor prekida Milašin, koji ulazi u kafanu u vojničkom odelu sina Dragana.

makonda-tracker