Najuspešniji sportisti Srbije su…

0
Ko je najuspešnija sportiskinja, a ko sportista 2010. u Srbiji, kojim ekipama pripada čast da se nađu na listi naj OKS-a na kraju godine u tradicionalnoj proslavi u Domu narodne skupštine Srbije gledaoci RTS-a gledaće u direktnom prenosu na Drugom programu u p

Godina u kojoj je Olimpijski komitet Srbije obeležio sto godina od osnivanja organizacije, godina koja će ostati upamćena i po održavanju Prvih olimpijskih igara mladih u Singapuru, održavanju Generalne skupštine Evropskih olimpijskih komiteta u Beogradu i drugim brojnim vrhunskim sportskim dostignućima naših sportista primiče se kraju.

Trenutak je za dodelu prestižnih titula naj za najuspešniju sportiskinju, sportistu, ekipe u obe konkurencije, za trenera godine, tradicionalni Trofej Međunarodnog olimpijskog komiteta, ali i za posebne nagrade OKS. Ove godine prvi put OKS će uručiti nagradu i za najuspešniji ekipni plasman u individualnim sportovima, a poseban kuriozitet predstavlja dodela specijalnih znački osvajačima zlatnih, srebrnih i bronzanih olimpijskih medalja od prve osvojene davnih dana, kao i učesničkim za sve one koji su tokom 98 godina istorije učešća naših sportista na Olimpijskim igrama osvojili olimpijsku normu i predstavili se na najvećoj sportskoj manifestaciji u svetu.

Olimpijski komitet Srbije je obeležavajući vek postojanja pripremio niz priznanja za sve naše sportiste. Nisu zaboravljeni ni mladi sportisti koji su nam pružili mnogo radosti na Prvim olimpijskim igrama mladih koji će takođe dobiti nagradu koja bi trebalo da postane tradicionalna u godini u kojoj se održavaju Igre mladih.

Na svečanosti se očekuje dolazak brojnih nekadašnjih i danas aktivnih sportista različitih uzrasta, oni koji igraju u zemlji, ali i van granica. Trofej MOK će biti uručen za pojedinca koji  je najviše učinio na temu Sport-inspiracija mladima. U skupštinskom zdanju pored prigodnog kulturnog programa posebnu čar daće i hor muzičke produkcije RTS Kolibri koji će ovom prilikom izvesti himnu Republike Srbije Bože pravde.

Voditelji programa biće Dušica Spasić i Branko Veselinović. Reditelj prenosa je Veselin Grozdanić.

makonda-tracker