Nova serija na RTS-u: Sjaj trulog novca

0
Od petka 17. decembra na Prvom programu RTS-a u posleponoćnom terminu sa emitovanjem počinje serija Sjaj trulog novca

U najboljem maniru Dinastije i Dalasa, zakoračićemo u svet nestvarno bogate i neverovatno disfunkcionalne porodice Darling. Glavni lik je advokat, idealista, koji mora da izađe na kraj sa nedavnim gubitkom oca, ali i sa porodicom koja možda ima veze sa tom smrću.

Poznata izreka kaže da je novac koren zla. I Nik Džordž (Piter Kraus) će to saznati iz prve ruke. On je celog života bio u senci Darlingovih, ali sada, konačno, može da kaže da ima savršen život. Sve do nerasvetljene smrti svog oca. Darlingovi, izuzetno bogata i uticajna njujorška porodica, zamolili su ga da preuzme posao svog pokojnog oca i postane njihov lični advokat. Novac koji ide uz to radno mesto, koji bi mu omogućio da ostvari svoje najveće snove, samo je jedna strana medalje. Upravo taj novac otvoriće mu vrata i otkriti ružniju stranu života na visokoj nozi.

Nikov otac godinama je bio pravni savetnik Darlingovih i dobar prijatelj Tripa (Donald Saderland), glave porodice, i njegove supruge Leticije (Džil Klejbur). Kada Nik dobije ponudu da prihvati očevu poziciju, biće mučen konfliktom interesa.

Baš zbog posla koji je obavljao za Darlingove, Nik je retko viđao svog oca. Takođe, bio je u vezi sa problematičnom Karen, ćerkom Darlingovih. Naposletku, on ne želi da, poput svog oca, bude uvučen u svakodnevnu dramu Darlingovih.

Međutim, nije siguran da će moći da odoli plati od 10 miliona dolara i činjenici da će od svog potencijalnog gazde moći više da sazna o svom ocu. Nik prihvata ponudu, ali samo pod uslovom da nikada ne mora da laže u njihovo ime. Sa tako visokom platom dolazi i mnogo neočekivanih poslova. Pored toga što, na kraju, prihvata da radi kao pravni savetnik, Nik će neretko imati ulogu terapeuta za Darlingove, a ponekad će ga smatrati i potrčkom.

Zbog novog posla, najviše će trpeti njegova supruga Liza (Zoi Maklilan) i njihova pomalo razmažena kćerka Kiki (Kloi Morec).

Jer, Darlingovi zahtevaju danonoćni angažman. Uprkos apelima da se međusobno poštuju, Trip, bez imalo griže savesti, vara Leticiju sa njenom bivšom prijateljicom Natali (Tamara Feldman). Njihov najstariji sin Patrik (Vilijam Boldvin) dovešće u pitanje svoju političku karijeru, kada se upusti u vezu sa transeksualkom Karmelitom (Kendis Kejn). Drugi sin, sveštenik Brajan (Glen Ficdžerald), ima vanbračno dete i prezire Nika. Karen, koja iza sebe ima nekoliko brakova i voli alkohol, svima priča da joj je Nik bio prvi ljubavnik. Posebne nevolje nastaju kada se Nik sprijatelji sa Sajmonom Elderom, ljutim rivalom Tripa Darlinga.

Autor serije je Kreg Rajt, a na programu su 23 epizode ove Diznijeve serije.

TAGOVI: RTSserija
makonda-tracker