Druga sezona

Serija Legion vraća se na male ekrane: Stiže nastavak priče o najmoćnijem mutantu

0

Legion, popularna dramska serija od autora i izvršnog producenta Noe Haulija vratiće se na FOX 5. aprila u 22:00, brzo nakon američke premijere koja će biti 3. aprila.

foto: Promo
foto: Promo

 

Po Marvelovom stripu autora Krisa Klermonta i Bila Sjenkjeviča, Legion je priča o Dejvidu Holeru (Den Stivens), čoveku koji je verovao da pati od šizofrenije, ali je potom saznao da je možda jedan od najmoćnijih mutanata svih vremena.

 

Od detinjstva Dejvid je prebacivan iz jedne mentalne institucije u drugu, a u svojim ranim tridesetim godinama zaljubio se u lepu i problematičnu pacijentkinju Sid (Rejčel Keler). Posle njihovog zastrašujućeg susreta, morao je da se suoči sa šokantnom mogućnošću da su glasovi koje čuje i vizije koje ima, zapravo stvarni. Sid je odvela Dejvida kod Melani Bird (Džin Smart), zahtevne ali uspešne terapeutkinje, koja predvodi ekipu specijalista od kojih svako ima jedinstven i neobičan dar. Zajedno pomažu Dejvidu da prepozna i kontroliše svoje skrivene moći. Uz njihovu podršku Dejvid konačno uspeva da otkrije duboko potisnutu istinu – čitavog života proganjao ga je zlokobni parazit nezamislive moći. Poznato kao "Kralj Senki", ovo zlo stvorenje pojavljivalo se u obliku Dejvidove "prijateljice" Leni (Obri Plaza), ali je zapravo reč o drevnom biću po imenu Amal Faruk.

 

U žestokom raspletu, Dejvid i njegovi prijatelji bore se protiv demona i isteruju ga iz Dejvidovog tela. Nažalost, Faruk nalazi novog domaćina, Melaninog muža Olivera Birda (Džemejn Klement) i beži. I baš kad su pomislili da mogu da odahnu, pojavljuje se tajanstvena kugla i odnosi Dejvida na nepoznato mesto. Pošto su Dejvid i Oliver nestali, a Faruk je na slobodi, ekipa nevoljno formira savez s nekadašnjim neprijateljem Klarkom (Hamiš Linklejter) i njegovom bogatom vladinom organizacijom, Odsekom 3. U međuvremenu, Amal Faruk (Navid Negaban) ima plan da stekne bezgraničnu moć kojom može da uništi svet.

 

Prva sezona serije Legion naišla je na odličan prijem publike i kritike. Prema listama brojnih relevantnih medija, među kojima su Vanity Fair, Mashable, Nerdist, IndieWire i CinemaBlend, spada u najbolje serije u 2017. godini. Kritičari su je nazivali hrabrom, inteligentnom, sjajno napisanom i vizuelno upečatljivom.

makonda-tracker