Sergej Ćetković i Miroslav Ilić u Žikinoj šarenici

0
U subotu 20. novembra u emisiji Žikina šarenica gostuje pevač Sergej Ćetković, a u nedelju 21. novembra Miroslav Ilić koji najavljuju svoje solističke koncerte u Beogradu
foto: Marko Poplašen
foto: Marko Poplašen

Gosti voditelja Žike Nikolića u subotu će biti i članovi srpsko-cincarskog društva Lunjina iz Beograda, koji će govoriti o njihovom doseljavanju u Srbiju i uticaju na stvaranje srpske čaršije, kao i profesor Univerziteta u Jeni dr Thede Kahl. Suzana Spasić i Mirko Mrkić-Ostroški pričaće o aktivnostima Fonda slikarke Olje Ivanjicki i izložbama u svetskim metropolama. Biće reči i o dve izuzetne izložbe u Beogradu. U muzeju 25. maj izložba grafika Salvadora Dalija koju je videlo više od 27.000 posetilaca, a u Knez Mihajlovoj izložba Portreti arhitekata koja je privukla skoro isti broj posetilaca. U muzičkom delu emisije gledaoci će ćuti dve tipične cincarske pesme, a Sergej Ćetković najavljuje svoj solistički koncert u Beogradskoj areni.

U emisiji Žikina šarenica u nedelju će se predstaviti profesori i studenti Visoke turističke škole u Beogradu. Pričaće o tome kako se školuje vrstan turistički radnik, ali i kako se zabavlja i živi normalan život. Nastupiće kulturno-umetničko društvo i plesna grupa ove visokoškolske ustanove. Gost emisije biće i direktorka Narodnog muzeja u Beogradu Tatjana Cvetićanin koja će pričati o izložbi keramike Gornje Mezije, a biće reči i o rekostruciji arheološkog nalazišta Lepenski vir. Gosti emisije su i autori projekta muzeja Narodnog pozorišta.

Za zaljubljenike putovanja reportaža o poseti dvorcima u dolini Loare u Francuskoj, a pevač narodne muzike Miroslav Ilić pričaće o svojim novim solističkim koncertima i karijeri.

makonda-tracker