Poverljivo iz kuhinje na RTS-u

Čuvena serija Poverljivo iz kuhinje emitovaće se od četvrtka 11. novembra na Prvom programu RTS-a u 00.15 časova.
0
1 / 2

Humoristična serija Poverljivo iz kuhinje zasnovana je na autobiografskom bestseleru slavnog kuvara Entonija Bordejn dok je jedan od izvršnih producenata čuveni Daren Star koji je poznat kao producent Beverli Hilsa, Melrouz Plejsa i Seks i grada. Serija Poverljivo iz kuhinje otkriva tajne poslovanja restorana kroz zabavnu priču o talentovanom kuvaru koji je rešen da postane najbolji u svom poslu. Kuvar Džek kog tumači Bredli Kuper još kao mlad je doživeo veliki uspeh. Ali nažalost odao se alkoholu i narkoticima, što ga je na kraju odvelo u propast. Pošto je dotakao dno i odlučio da se otrezni, jedini posao koji je uspeo da dobije je u jeftinom restoranu uređenom na temu opere. Džeku se iz vedra neba pružila prilika da se vrati u igru kao glavni kuvar u vrhunskom njujorškom restoranu. On na brzinu sastavlja ekipu kolega iz prošlosti, uključujući kuvarske majstore Stivena glumi ga Ovejn Joman i Seta kog igra Nikolas Brendon, kao i početnika zaduženog za testeninu Džima odnodno Džona Fransisa Dleja.

Njujorški šef kuhinje Bordejn u svojoj knjizi, koja je služila kao svenario za seriju, otkiva tajne zanata u duhovitom biografskom ekspozeu. Poverljivo iz kuhinje razotkriva, kako to Bordejn kaže dvadeset pet godina seksa, droge, lošeg ponašanja i vrhunskog kulinarstva.

Bordejn nije štedeo ničiji apetit ispričavši šta se sve dešava iza kuhinjskih vrata u šokantnom članku Nemojte jesti pre nego što pročitate ovo koji je objavio Njujorker.

Od Bordejnove prve ostrige u Žirondi, do njegove bedne pozicije perača sudova u jeftinom ribljem restoranu; od kuhinje Rainbow Room-u na vrhu Rokfeler centra, do dilera droge u Ist Vilidžu; od Tokija do Pariza i natrag ponovo do Njujorka, Bordejnove priče o kuhinji ekranizovane su u, doduše kratkim, ali ni malo manje interesantnim epizodama televizijske serije.

Na programu je prva sezona ove serije koja ima 13 epizoda. Svakog radnog dana na u posleponoćnom terminu na RTS 1 biće emitovane po dve epizode zaredom, dok 13. ide solo.

TAGOVI: serijaRTS
makonda-tracker