Dragana del Monako u emisiji Tv lica kao sav normalan svet

0
U subotu 16. oktobra u 15:10 časova na Prvom programu RTS-a u emisiji TV lica kao sav normalan svet gostuje operska diva Dragana del Monako
foto: Story arhiva
foto: Story arhiva

Primadona Narodnog pozorišta u Beogradu otkrila je kako izgleda pevati u Aidi u podnožju piramida, kako su je dočekale kolege iz opere u Kairu, da li je teško živeti ponekad i mesecima u hotelu i zašto spada u one koji su se na prvi pogled zaljubili u Egipat.

Dragana del Monako dočekala je autorku emisije Tanju Peternek u hotelu u kome boravi zbog proba i izvođenja opere Aida na otvorenom, u podnožju egipatskih piramida. Dan je nastavljen plovidbom u faluki, tipičnoj egipatskoj jedrilici, po Nilu. Dragana je govorila o odrastanju uz majku i sestru, o tome kako se dedi koga je obožavala zaklela da će se njen sin zvati Pavle, kako danas Mario Pavle Del Monako želi da postane najčuveniji tenor na svetu...

U velikom kompleksu Kairske opere u kome se sve vreme sa zvučnika čuju najpoznatije operske arije, Dragana je pokazala scenu na kojoj je više puta učestvovala i gde je zbog nje postavljena opera Karmen. Ali ono što je njoj izazvalo najviše emocija vezanih za to mesto je solističko veče kada je pevala sa sinom i kaže da su oni jedinstveni primer - majke koja još peva i sina koji je stasao za pevača.

Veče je završeno na premijeri Aide gde je bilo više od dve stotine izvođača na sceni, uz neverovatnu scenografiju koju su činile specijalno osvetljene piramide i Sfinga, a Dragana del Monako nastupala je ispraćena burnim aplauzom.

makonda-tracker