RTS snima koncert Parnog valjka sa 14 kamera

0
Radio-televizija Srbije završila je plan snimanja koncerta Parnog valjka koji će se održati 16. oktobra u Beogradskoj areni u najnovijoj HD tehnologiji sa 14 kamera visoke rezolucije, od kojih će dve biti na kranu

Režija je poverena iskusnom reditelju Ivanu Stefanoviću kojeg gledaoci RTS-a poznaju i po režiji brojnih koncerata sa Exit festivala. Ton će se snimati višekanalno, a postprodukcijski obrađen biće vraćen na gotovu sliku čiji je format 16:9. Kvalitet ove tehnologije trenutno je na najvišem nivou u Evropi što je RTS najbolje potvrdio realizacijom Pesme Evrovizije u Beogradu. Parni valjak ujedno planira da posle premijernog emitovanja na RTS-u objavi ceo koncertni snimak i tako uvrsti Beograd u svoja zvanična DVD izdanja.

Radio-televizija Srbije je tokom nedavnog trodnevnog boravka članova Parnog valjka u Beogradu snimala i specijalnu emisiju koja se bavi radom grupe čiji je prvi album objavljen upravo za PGP RTB pre 35 godina! Emisija će biti emitovana uoči koncerta, a gledaoci RTS-a imaće priliku da čuju kako na dva beogradska koncerta gleda pevač Akija Rahimovskog u kultnoj emisiji Balkanskom ulicom autorke Vesne Dedić koja će se emitovati u nedelju 10. oktobra u 13:30 časova.

Nakon rasprodatog prvog koncerta zakazanog za 16. oktobar, grupa Parni valjak je odlučila da održi i drugi koncert u nedelju 17. oktobra, a veliko interesovanje dodatno se nastavlja sa blizu 4.000 prodatih ulaznica za drugi koncert i to samo u prva tri dana prodaje. Ulaznice za dodatni koncert prodaju se po nepromenjenim cenama od 2.200 za parter i 2.750 dinara za donje tribine (nivo 200). Svim kupcima ulaznica za bilo koji od dva beogradska koncerta biće poklonjena kompilacija hitova Parnog valjka na ulazu u Beogradsku arenu. Ulaznice se prodaju na blagajni Beogradske arene i prodajnim mestima Card servisa u prizemlju šoping centra Ušće, te na blagajnama Doma omladine i pozorišta Boško Buha.

Vrata Beogradske arene otvaraće se već od 18, a oba koncerta počeće u 20 časova, pre svega kako bi se omogućilo da se publika iz udaljenijih krajeva Srbije takođe vrati kući u željeno vreme. Kako bi publika mogla da uživa u što većem izbora pesama iz karijere duge čak 35 godina, oba koncerta u Areni trajaće po tri sata. Velika koncertna produkcija koju Parni valjak sprema za publiku u Srbiji biće ista i 16. i 17. oktobra, a kako bi oba koncerta bili posebni doživljaji, moguće su i manje razlike u lista pesama, kao i još neka iznenađenja za sve prisutne.

makonda-tracker