Dugmetova Selma na RTS-u

0
Dokumentarni film Selma koji je inspirisan nekadašnjim istoimenim hitom Bjelog dugmeta biće prikazan na Drugom programu Radio televizije Srbije u subotu 25. septembra u 14 časova i 30 minuta

Film se bavi životom i sudbinom Selme Borić, kojoj je pesnik Vlado Dijak napisao pesmu na osnovu koje je Goran Bregović sedamdesetih komponovao muziku. Selma je priča o neostvarenoj ljubavi i tragediji, kobnoj slavi koju je pesma za sobom povukla. O fenomenu Selma svedoče Goran Bregović, Željko Bebek, književnik Vehid Gunić, prijatelj Vlade Dijaka  kao i sama Selma Borić.  Reditelj filma je Srđan Šarenac.

Dokumentarni film Selma urađen je u produkciji Bosansko-hercegovačke radio televizije. Ovim ostvarenjem započinje ciklus dokumentarnih filmova javnih servisa iz regiona Susedi – jedan pogled koji će na Drugom programu RTS biti emitovan svake druge subote. Razmena regionalnih dokumentaraca ostvarena je uz pomoć nevladine organizacije ERNO iz Sarajeva, koja se već deset godina bavi evrovizijskom razmenom vesti u jugoistočnoj Evropi.

U okviru serijala Susedi - jedan pogled biće prikazan i dokumentarni film Piramide koji je urađen u produkciji Radio televizije Slovenije. Bugarska televizija biće predstavljena filmom Voz, mađarska Narodnom Biblijom, crnogorska dokumentarcom Elma, a biće prikazan i film Jadranski cunami HRT-a.

makonda-tracker